Видео: Хумани Светислав Пешић...

Трофејни кошаркашки тренер Светислав Пешић по ко зна који пут је показао своју величину.

Кошарка 13.08.2019 | 11:29
Видео: Хумани Светислав Пешић...
Одавно је доказао какав је тренер, титуле и успеси говоре сами за себе, као и да кошарку има у малом прсту, а сада је показао да је истински шампион и ван терена.

Слободно се може рећи да је популарни Кари синоним за успех. Само помислите и набројте шта је све освојио, а доказ да живи кошарку је и тај што ће ускоро прославити 70. рођендан – као тренер Барселоне.

Када има слободног времена, између две сезоне, Пешић највише воли да одмара у родном Пироту. Дакле, никаква егзотична места на удаљеним крајевима планете, него тамо где је кућа.

Тамо је свој, обичан а светски, нико му се не баца под ноге, јер је у Пироту он њихов човек из народа, њихов Кари. И то додатно показује величину рођеног шампиона.



Пешић је одлучио да уради нешто баш у Пироту – да помогне онима којима је то заиста најпотребније. Тако куца срце шампиона! У ритму победа и ван паркета...

Немања Цветковић је 13-годишњи дечак из Пирота који се суочио са малигним тумором можданог стабла, за чије лечење је потребно много новца.

После терапија у Београду, мали Немања треба лечење да настави у Турској, у чувеној клиници "Ачибадем". Како породица Цветковић није у могућности да све финансијски изнесе, Пешић и Меридиан су јој донирали финансијска средства за лечење симпатичног дечака.

Долазак Пешића у породицу Цветковић успео је бар на одређено време да им скрене мисли и улепша дан малом Немањи кога чека најпре биопсија у Истанбулу.



"Донео сам и један дрес Барселоне за тебе. Ја сам тамо тренер и сада да навијаш за Барселону. Нецо, ти си сличних година као мој унук Лука, он је рођен 2005, а ти годину дана касније", рекао је Пешић.

Мали Немања је добио и дрес репрезентације Србије, качкет и кошаркашку лопту, а осмех није скидао са лица.

"Драго ми је да сте нас са осмехом дочекали, да је оптимизам ту, тако и треба. Мој пријатељ Жељко Обрадовић је тренер у Истанбулу и контактираћемо заједно болницу кад одете тамо. Ми смо задужено за то да вам помогнемо", поентирао је Пешић у свом стилу.

Следећа "станица" на Пешићевом хуманитарном путу било је "Удружење за помоћ ментално недовољно развијених лица Пирот". Та установа ради са лиценцом за дневни боравак за децу и одрасле са сметњама у развоју.

Нажалост, све је већи број деце којима је оваква помоћ неопходна, посебно приликом проговарања уз комбиноване сметње!

Ова установа отворена је у мају прошле године, помаже свима од три до 40 година, а тренутно их долази око 24, плус четворо којима је на услузи лични пратилац детета као подршка да се спреми за школу и за помоћ око свега што је неопходно.

Пешић је у обиласку Удружења био врло емотиван и донирана су финансијска средства за помоћ како би рад са децом и њихово укључење било што лакше и ефикасније.

"Чујем да смо први који помажу на овај начин. Надам се да ћемо покренути и остале, да ће наша подршка инспирисати и друге да помогну. Верујем да има таквих и људи и установа, и да ће се побринути, следећи наш пример, да развој деце буде што бржи и бољи", нагласио је Пешић.



Велики Светислав Пешић погађа и на терену, и за тренерском таблом, и ван паркета.

"Била је прилика да се укључимо у помоћ малом Немањи и желимо му да што пре оздрави. Посетили смо и "Удружење за помоћ МНРЛ", једну од најмодернијих установа у Србији и поносан смо што је баш у Пироту, да у најбољим условима можемо да помогнемо онима којима је потребно. Захваљујем се Меридиану на овој иницијативи, увек сам спреман за такве акције и надам се да ће сви остали моји пријатељи спортисти, као и до сада, учествовати у свим хуманитарним акцијама које могу да помогну нашој деци", поручио је Пешић.

Трофејни стручњак је хонорар намењен њему за снимање рекламе усмерио у хуманитарне сврхе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар