Руси иду на СП, у Кину, без најбољег!

Швед због повреде пропушта Мундобаскет! Руски кошаркашки репрезентативац Алексеј Швед неће играти на предстојећем Светском првенству због повреде стопала. Повредио исто што и Тео! Кошаркашки савез Русије потврдио је да прва звезда тамошње репрезентације неће отпутовати у Кину.

Кошарка 13.08.2019 | 08:57
Руси иду на СП, у Кину, без најбољег!
Како преноси кошаркашки портал "Еурохоопс", у питању је упала плантарне фасције илити повреда лигамената тетиве која се налази дуж табана од пете ка прстима.

Опоравак Алексеја Шведа ће трајати минимум четири недеље што значи да неће бити у саставу Русије на Мундобаскету у Кини.

Чекали су га и чекали, али га нису дочекали!

Алексеј Швед, најбољи кошаркаш Русије, неће играти на Светском првенству у Кини (31. август - 15. септембар), званично је потврдио тамошњи савез.

Према образложењу из Москве, сјајни шутер Химкија повредио је зглоб.

Резултати медицинских истраживања открили су руптуру плантарне (табанске) фасције, исте зоне стопала због које је доведен у питање наступ Милоша Теодосића!

"У следеће четири недеље, играчу је препоручено да се опоравља у складу са индивидуалним програмом", наведено је на сајту руског савеза, уз подсећање да су пре некадашњег НБА шутера због повреда отпали и Дмитри Хвостов и Иван Ухов.

Швед је у понедељак посетио саиграче у Новогрску и пожелео им срећу на Светском првенству.

"Нисам могао ни да помислим да ћу пропустити Светско првенство. Веома сам тужан. Током лета сам радио према индивидуалном плану, на одмору и био сам последње три недеље у Белгороду. Зглоб ме је болео при физичком напору, али је бол постајао блажи и надао сам се да ћу имати време да се опоравим када дођем у репрезентацију"

"Нажалост, нисам прошао лекарски прегледе и лекари ми не дозвољавају да тренирам. Чим сам то чуо, позвао сам селектора Сергеја Базаревича. Наредних месеци ћу се опорављати под надзором доктора у Хумкију", додао је Теодосић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар