Rusi idu na SP, u Kinu, bez najboljeg!

Šved zbog povrede propušta Mundobasket! Ruski košarkaški reprezentativac Aleksej Šved neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu zbog povrede stopala. Povredio isto što i Teo! Košarkaški savez Rusije potvrdio je da prva zvezda tamošnje reprezentacije neće otputovati u Kinu.

Košarka 13.08.2019 | 08:57
Rusi idu na SP, u Kinu, bez najboljeg!
Kako prenosi košarkaški portal "Eurohoops", u pitanju je upala plantarne fascije iliti povreda ligamenata tetive koja se nalazi duž tabana od pete ka prstima.

Oporavak Alekseja Šveda će trajati minimum četiri nedelje što znači da neće biti u sastavu Rusije na Mundobasketu u Kini.

Čekali su ga i čekali, ali ga nisu dočekali!

Aleksej Šved, najbolji košarkaš Rusije, neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust - 15. septembar), zvanično je potvrdio tamošnji savez.

Prema obrazloženju iz Moskve, sjajni šuter Himkija povredio je zglob.

Rezultati medicinskih istraživanja otkrili su rupturu plantarne (tabanske) fascije, iste zone stopala zbog koje je doveden u pitanje nastup Miloša Teodosića!

"U sledeće četiri nedelje, igraču je preporučeno da se oporavlja u skladu sa individualnim programom", navedeno je na sajtu ruskog saveza, uz podsećanje da su pre nekadašnjeg NBA šutera zbog povreda otpali i Dmitri Hvostov i Ivan Uhov.

Šved je u ponedeljak posetio saigrače u Novogrsku i poželeo im sreću na Svetskom prvenstvu.

"Nisam mogao ni da pomislim da ću propustiti Svetsko prvenstvo. Veoma sam tužan. Tokom leta sam radio prema individualnom planu, na odmoru i bio sam poslednje tri nedelje u Belgorodu. Zglob me je boleo pri fizičkom naporu, ali je bol postajao blaži i nadao sam se da ću imati vreme da se oporavim kada dođem u reprezentaciju"

"Nažalost, nisam prošao lekarski preglede i lekari mi ne dozvoljavaju da treniram. Čim sam to čuo, pozvao sam selektora Sergeja Bazareviča. Narednih meseci ću se oporavljati pod nadzorom doktora u Humkiju", dodao je Teodosić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar