Маркес: Све сем титуле је небитно!

Ове трке се нико неће сећати! Марк Маркес актуелни шампион МотоГП шампионата рекао је да је његов пораз од Андрее Довициоза у Аустрији неважан и да се броје само титуле.

Остали спортови 13.08.2019 | 08:19
Маркес: Све сем титуле је небитно!
Марк Маркес никада није славио у Аустрији, а занимљиво је да је у последња три пута када је био близу да дође до победе изгубио два пута од Довициоза и једном од Хорхеа Лоренца.

"Наравно да имам победнички менталитет и за сваку трку имам исти приступ и исти циљ, а то је победа.. Овог викенда смо радили веома напорно јер смо знали да ће Дови бити један од најбољих на овој стази и морао сам да се борим до краја. Оно што сам научио пре неколико година, ако освојите титулу на крају сезоне, нико се неће сећати ове једне трке, нагласио је Маркес.

Упркос томе што је у Шпилбергу остао без пет бодова, истиче да је друго место одличан резултат у борби за титулу.

"Био је ово важан резултат и важни бодови, пошто је ово стаза на којој никада нисмо победили, али смо били други. Када се погледа, ако се изузме пад у Остину, друго место нам је најлошији резултат ове године. Наравно да пораз од Довија пече, али је већ у суботу било јасно да нам је Довициозо близу. Била је ово сјајна трка после оне од прошле недеље за коју су сви рекли да је била досадна", завршио је Марк Маркес.

Наредна трка у МотоГП шампионату возиће се 25. августа на трци за Велику награду Велике Британије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар