Markes: Sve sem titule je nebitno!

Ove trke se niko neće sećati! Mark Markes aktuelni šampion MotoGP šampionata rekao je da je njegov poraz od Andree Dovicioza u Austriji nevažan i da se broje samo titule.

Ostali sportovi 13.08.2019 | 08:19
Markes: Sve sem titule je nebitno!
Mark Markes nikada nije slavio u Austriji, a zanimljivo je da je u poslednja tri puta kada je bio blizu da dođe do pobede izgubio dva puta od Dovicioza i jednom od Horhea Lorenca.

"Naravno da imam pobednički mentalitet i za svaku trku imam isti pristup i isti cilj, a to je pobeda.. Ovog vikenda smo radili veoma naporno jer smo znali da će Dovi biti jedan od najboljih na ovoj stazi i morao sam da se borim do kraja. Ono što sam naučio pre nekoliko godina, ako osvojite titulu na kraju sezone, niko se neće sećati ove jedne trke, naglasio je Markes.

Uprkos tome što je u Špilbergu ostao bez pet bodova, ističe da je drugo mesto odličan rezultat u borbi za titulu.

"Bio je ovo važan rezultat i važni bodovi, pošto je ovo staza na kojoj nikada nismo pobedili, ali smo bili drugi. Kada se pogleda, ako se izuzme pad u Ostinu, drugo mesto nam je najlošiji rezultat ove godine. Naravno da poraz od Dovija peče, ali je već u subotu bilo jasno da nam je Doviciozo blizu. Bila je ovo sjajna trka posle one od prošle nedelje za koju su svi rekli da je bila dosadna", završio je Mark Markes.

Naredna trka u MotoGP šampionatu voziće se 25. avgusta na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar