Партизан због расизма навијача два меча без публике!

Европска "кућа фудбала" још једном је оштро казнила црно-беле. . .

Фудбал 12.08.2019 | 18:08
Партизан због расизма навијача два меча без публике!
Фудбалски клуб Партизан ће наредне две утакмице у европским такмичењима као домаћин играти пред празним трибинама!

На сајту УЕФА саопштено је да је такву одлуку донело њено Контролно, етичко и дисциплинско тело (ЦЕДБ) "због расистичког понашања навијача" на утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе против Малатијаспора.

Црно-бели су славили резултатом 3:1 и ако у Турској одбране ту предност, биће без помоћи публике у плеј-оф рунди квалификација, а онда и на старту групне фазе Лиге Европе, или у првој утакмици квалификација за сезону 2020/21.

Партизан, који је пред меч против Малатије упозорио своје присталице да "не певају, не рецитују и не исписују речи песмама или пароле које су политичке или садрже у себи мржњу и позивају на насиље", још је био "на тапету" и због убацивања предмета са трибина, употребе пиротехничких средстава и блокираних пролаза на трибинама.

По том основу клуб је кажњен са 24.250 евра.

Незванично, разлог казне је Келтски крст, као и порука која је била упућена бившем фудбалеру Црвене звезде Мичелу Доналду. Очекује се да Партизан уложи жалбу на ову одлуку.

Партизан се овога плашио, зато је и пред меч са турским представником саопштењем обавестио навијаче да морају да пазе како се понашају на трибинама, да не бацају предмете у терен, као и да не буде увредљивих песама нити транспарената, али све се није добро завршило по црно-беле.

Дакле, овај део казне који се тиче затварања трибина односи се на "расизам", а овај новчани на убацивање предмета на терен, али и због закрчених пролаза на трибинама, на шта је официјелни спикер на стадиону у више наврата упозоравао навијаче у четвртак.

После феноменалне игра и победе над Малатијом од 3:1, ово су заиста лоше вести за играче и стручни штаб Партизана. Уколико Партизан прође Малатију, што је очекивано, у наредном двомечу неће моћи да има подршку на домаћем терену.

Видећемо да ли ће евентуална жалба помоћи црно-белима...

Црно-бели су много пута кажњавани за сличне прекршаје, а у евротакмичењима су последњи пут играли на "закључаном" стадиону у сезони 2017/18, против Видеотона у плеј-оф рунди квалификација и онда против Динама из Кијева у групној фази Лиге Европе.

У међувремену су избегли исту казну пред утакмицу 1/16 финала Лиге Европе против Плзења, док су летос без већих инцидената били домаћини Рудару из Пљеваља, Тракаију, Нордсјиланду и Бешикташу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар