Partizan zbog rasizma navijača dva meča bez publike!

Evropska "kuća fudbala" još jednom je oštro kaznila crno-bele. . .

Fudbal 12.08.2019 | 18:08
Partizan zbog rasizma navijača dva meča bez publike!
Fudbalski klub Partizan će naredne dve utakmice u evropskim takmičenjima kao domaćin igrati pred praznim tribinama!

Na sajtu UEFA saopšteno je da je takvu odluku donelo njeno Kontrolno, etičko i disciplinsko telo (CEDB) "zbog rasističkog ponašanja navijača" na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatijaspora.

Crno-beli su slavili rezultatom 3:1 i ako u Turskoj odbrane tu prednost, biće bez pomoći publike u plej-of rundi kvalifikacija, a onda i na startu grupne faze Lige Evrope, ili u prvoj utakmici kvalifikacija za sezonu 2020/21.

Partizan, koji je pred meč protiv Malatije upozorio svoje pristalice da "ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesmama ili parole koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje", još je bio "na tapetu" i zbog ubacivanja predmeta sa tribina, upotrebe pirotehničkih sredstava i blokiranih prolaza na tribinama.

Po tom osnovu klub je kažnjen sa 24.250 evra.

Nezvanično, razlog kazne je Keltski krst, kao i poruka koja je bila upućena bivšem fudbaleru Crvene zvezde Mičelu Donaldu. Očekuje se da Partizan uloži žalbu na ovu odluku.

Partizan se ovoga plašio, zato je i pred meč sa turskim predstavnikom saopštenjem obavestio navijače da moraju da paze kako se ponašaju na tribinama, da ne bacaju predmete u teren, kao i da ne bude uvredljivih pesama niti transparenata, ali sve se nije dobro završilo po crno-bele.

Dakle, ovaj deo kazne koji se tiče zatvaranja tribina odnosi se na "rasizam", a ovaj novčani na ubacivanje predmeta na teren, ali i zbog zakrčenih prolaza na tribinama, na šta je oficijelni spiker na stadionu u više navrata upozoravao navijače u četvrtak.

Posle fenomenalne igra i pobede nad Malatijom od 3:1, ovo su zaista loše vesti za igrače i stručni štab Partizana. Ukoliko Partizan prođe Malatiju, što je očekivano, u narednom dvomeču neće moći da ima podršku na domaćem terenu.

Videćemo da li će eventualna žalba pomoći crno-belima...

Crno-beli su mnogo puta kažnjavani za slične prekršaje, a u evrotakmičenjima su poslednji put igrali na "zaključanom" stadionu u sezoni 2017/18, protiv Videotona u plej-of rundi kvalifikacija i onda protiv Dinama iz Kijeva u grupnoj fazi Lige Evrope.

U međuvremenu su izbegli istu kaznu pred utakmicu 1/16 finala Lige Evrope protiv Plzenja, dok su letos bez većih incidenata bili domaćini Rudaru iz Pljevalja, Trakaiju, Nordsjilandu i Bešiktašu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar