Договорили се Барселона и Бајерн!

Остаје још један корак! Познати сви детаљи, остаје још да Кутињо прихвати. . .

Фудбал 13.08.2019 | 09:54
Договорили се Барселона и Бајерн!
Бајерн више нема намеру да чека друге, Бајерн после Ивана Перишића затвара још један велики трансфер!

Недуго пошто је обелодањено да је Бајерн кренуо у офанзиву на Филипеа Кутиња, убрзо је стигла информација која је подигла фудбалску Немачку на ноге – остао је још само један корак како би се трансфер освајача Копа Америка и озваничио!

Наиме, Бајерн и Барселона договорили су услове сличне оним који су били актуелни када је Хамес Родригез долазио из Реала на Алијанц Арену. Дакле, Кутињо ће бити на двогодишњој позајмици, а Бајерн ће имати опцију куповине и после прве и после друге године. Оно што је свима одмах упало у очи јесте да ће позајмица бити потпуно бесплатна! Оно што Бајерн има обавезу јесте да плаћа пуну Кутињову плату од 11.000.000 евра годишње.

То је практично само пола одрађеног посла, јер сада следе преговори с Кутињовим заступницима како би договорили остале услове сарадње – пре свега то какву би Бразилац имао улогу у тиму, до детаља попут колективних и индивидуалних бонуса.

Барселона је последњих дана стрпљиво чекала да одлучи хоће ли ипак скинути блокаду с преговора, како би Кутињо био укључен у евентуални Нејмаров трансфер, али пошто се и даље ништа не зна – Бајерн је добио предност.

Барселона је јасно представила своје услове за овај трансфер, а Бајерн није морао превише да жури пошто се пијаца у Немачкој затвара тек 2. септембра. Ипак, како су преговори с Манчестер Ситијем за Лероја Санеа пропали због тешке повреде немачког репрезентативца, Бајерн нема намеру да поново чека друге, већ жели да обезбеди још једно појачање које се тражи у клубу после одласка Франка Риберија, Арјена Робена и Хамеса Родригеза.

Иван Перишић је прошао данас медицинске прегледе и ускроо ће посао бити озваничен, зато спортски директор Хасан Салихамиџић у миру може да води преговоре око Кутиња. Све је спремно за реализацију још једног великог трансфера. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар