Dogovorili se Barselona i Bajern!

Ostaje još jedan korak! Poznati svi detalji, ostaje još da Kutinjo prihvati. . .

Fudbal 13.08.2019 | 09:54
Dogovorili se Barselona i Bajern!
Bajern više nema nameru da čeka druge, Bajern posle Ivana Perišića zatvara još jedan veliki transfer!

Nedugo pošto je obelodanjeno da je Bajern krenuo u ofanzivu na Filipea Kutinja, ubrzo je stigla informacija koja je podigla fudbalsku Nemačku na noge – ostao je još samo jedan korak kako bi se transfer osvajača Kopa Amerika i ozvaničio!

Naime, Bajern i Barselona dogovorili su uslove slične onim koji su bili aktuelni kada je Hames Rodrigez dolazio iz Reala na Alijanc Arenu. Dakle, Kutinjo će biti na dvogodišnjoj pozajmici, a Bajern će imati opciju kupovine i posle prve i posle druge godine. Ono što je svima odmah upalo u oči jeste da će pozajmica biti potpuno besplatna! Ono što Bajern ima obavezu jeste da plaća punu Kutinjovu platu od 11.000.000 evra godišnje.

To je praktično samo pola odrađenog posla, jer sada slede pregovori s Kutinjovim zastupnicima kako bi dogovorili ostale uslove saradnje – pre svega to kakvu bi Brazilac imao ulogu u timu, do detalja poput kolektivnih i individualnih bonusa.

Barselona je poslednjih dana strpljivo čekala da odluči hoće li ipak skinuti blokadu s pregovora, kako bi Kutinjo bio uključen u eventualni Nejmarov transfer, ali pošto se i dalje ništa ne zna – Bajern je dobio prednost.

Barselona je jasno predstavila svoje uslove za ovaj transfer, a Bajern nije morao previše da žuri pošto se pijaca u Nemačkoj zatvara tek 2. septembra. Ipak, kako su pregovori s Mančester Sitijem za Leroja Sanea propali zbog teške povrede nemačkog reprezentativca, Bajern nema nameru da ponovo čeka druge, već želi da obezbedi još jedno pojačanje koje se traži u klubu posle odlaska Franka Riberija, Arjena Robena i Hamesa Rodrigeza.

Ivan Perišić je prošao danas medicinske preglede i uskroo će posao biti ozvaničen, zato sportski direktor Hasan Salihamidžić u miru može da vodi pregovore oko Kutinja. Sve je spremno za realizaciju još jednog velikog transfera. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar