Пауло Дибала све ближе дресу ''светаца''?!

Сјајном Аргентинцу се није ишло у Манчестер, лондонски ‘’пијевци’’ су такође отпали као опција… Нови контакти ПСЖ и Дибале, Јувентус чека понуду. . .

Фудбал 13.08.2019 | 08:00
Пауло Дибала све ближе дресу ''светаца''?!
Потенцијални трансфери у Манчестер јунајтед или Тотенхем су се изјаловили, али се недавно појавио кандидат из Француске који жели Дибалу и шансе да га ангажује све су, чини се, веће!

Према писању италијанских медија, аргентински офанзивац би могао да задужи опрему паришких ''светаца'', који, наводно, желе да звијезди ''старе даме'' понуде петогодишњи уговор, а као члан актуелног шампиона Француске примао би 12 милиона евра по сезони!

Наравно, овај трансфер умногоме зависи од тога како ће се ријешити случај Нејмар.

Бразилац је, у овом тренутку, члан Парижана, али с обзиром да је пропустио прву утакмицу у Лиги 1 против Нима постоје велике шансе да промијени средину и врати се у Барселону коју је напустио прије двије године по цијени од 222 милиона евра, или да постане саиграч, између осталог, Луке Јовића и Едена Азара и задужи опрему краљевског клуба, који жели да поврати примат како на Пиринејима, тако и у Лиги шампиона.

Навијачи Пари сен Жермена су му већ поручили да је непожељан, а можда ће им идол ускоро бити фудбалер који, као и Нејмар, долази са простора Јужне Америке...

Прелазак у Манчестер јунајтед се изјаловио, Тотенхем ипак није био реалан, али и упркос томе што је прелазни рок у Енглеској затворен, Пауло Дибала би ипак могао да напусти редове Јувентуса до краја лета. 

Шанса да се то заиста и догоди тренутно су минималне, осим у случају астрономске понуде којој популарни Хоја не би могао да одоли. Ситуација је прилично јасна - Дибала у овом тренутку нема жељу да иде и хоће да се докаже у систему Маурисија Сарија. Међутим... То не спречава Дибалиногагента Хорхеа Антуна да закаже састанак са челницима Пари Сен Жермена за понедељак поподне, како би се разговарало о могућим условима сарадње.

Док Јувентус чека званичну понуду из Париза, угледни европски медији стигли су до сазнања да је ПСЖ спреман да уложи озбиљан новац у његов долазак. Наиме, на столу ће се наћи петогодишњи уговор вредан укупно 60.000.000 евра, односно 12.000.000 евра по сезони.

Подсетимо, Дибала је од Манчестер јунајтеда тражио између 13.000.000 и 14.000.000 евра годишње, али то је тада учинио уз наду да ће се Ед Вудворд повући из преговора, што је убрзо и учинио. ПСЖ за Хоју има велике планове, пошто је виђен као директна замена за Нејмара. Европски медији већ су објавили видео снимке на којима се види како је Нејмаров лик уклоњен из централне клупске продавнице, што је јасан знак да ће се трансфер у Реал Мадрид или Барселону.

Због тога Антунови преговори с Леонардом никога нису изненадили. Међутим, већ у старту намећу се видљиви проблеми – провизије за агента, који би могли да буду око 15.000.000 евра, плус маркетиншка права за играча. Због тога су пропали разговори с Тотенхемом, између осталог.

Јувентус ће вероатно продати Дибалу како би добио потпис Маура Икардија из Интера, али сви ови послови могли би да направе зачарани круг из којег би могли да се изроди много тога, а могло би да настане и потпуни фијаско. Односно, да се и ови разговори заврше неславно...

Чекамо расплет...

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар