Paulo Dibala sve bliže dresu ''svetaca''?!

Sjajnom Argentincu se nije išlo u Mančester, londonski ‘’pijevci’’ su takođe otpali kao opcija… Novi kontakti PSŽ i Dibale, Juventus čeka ponudu. . .

Fudbal 13.08.2019 | 08:00
Paulo Dibala sve bliže dresu ''svetaca''?!
Potencijalni transferi u Mančester junajted ili Totenhem su se izjalovili, ali se nedavno pojavio kandidat iz Francuske koji želi Dibalu i šanse da ga angažuje sve su, čini se, veće!

Prema pisanju italijanskih medija, argentinski ofanzivac bi mogao da zaduži opremu pariških ''svetaca'', koji, navodno, žele da zvijezdi ''stare dame'' ponude petogodišnji ugovor, a kao član aktuelnog šampiona Francuske primao bi 12 miliona evra po sezoni!

Naravno, ovaj transfer umnogome zavisi od toga kako će se riješiti slučaj Nejmar.

Brazilac je, u ovom trenutku, član Parižana, ali s obzirom da je propustio prvu utakmicu u Ligi 1 protiv Nima postoje velike šanse da promijeni sredinu i vrati se u Barselonu koju je napustio prije dvije godine po cijeni od 222 miliona evra, ili da postane saigrač, između ostalog, Luke Jovića i Edena Azara i zaduži opremu kraljevskog kluba, koji želi da povrati primat kako na Pirinejima, tako i u Ligi šampiona.

Navijači Pari sen Žermena su mu već poručili da je nepoželjan, a možda će im idol uskoro biti fudbaler koji, kao i Nejmar, dolazi sa prostora Južne Amerike...

Prelazak u Mančester junajted se izjalovio, Totenhem ipak nije bio realan, ali i uprkos tome što je prelazni rok u Engleskoj zatvoren, Paulo Dibala bi ipak mogao da napusti redove Juventusa do kraja leta. 

Šansa da se to zaista i dogodi trenutno su minimalne, osim u slučaju astronomske ponude kojoj popularni Hoja ne bi mogao da odoli. Situacija je prilično jasna - Dibala u ovom trenutku nema želju da ide i hoće da se dokaže u sistemu Maurisija Sarija. Međutim... To ne sprečava Dibalinogagenta Horhea Antuna da zakaže sastanak sa čelnicima Pari Sen Žermena za ponedeljak popodne, kako bi se razgovaralo o mogućim uslovima saradnje.

Dok Juventus čeka zvaničnu ponudu iz Pariza, ugledni evropski mediji stigli su do saznanja da je PSŽ spreman da uloži ozbiljan novac u njegov dolazak. Naime, na stolu će se naći petogodišnji ugovor vredan ukupno 60.000.000 evra, odnosno 12.000.000 evra po sezoni.

Podsetimo, Dibala je od Mančester junajteda tražio između 13.000.000 i 14.000.000 evra godišnje, ali to je tada učinio uz nadu da će se Ed Vudvord povući iz pregovora, što je ubrzo i učinio. PSŽ za Hoju ima velike planove, pošto je viđen kao direktna zamena za Nejmara. Evropski mediji već su objavili video snimke na kojima se vidi kako je Nejmarov lik uklonjen iz centralne klupske prodavnice, što je jasan znak da će se transfer u Real Madrid ili Barselonu.

Zbog toga Antunovi pregovori s Leonardom nikoga nisu iznenadili. Međutim, već u startu nameću se vidljivi problemi – provizije za agenta, koji bi mogli da budu oko 15.000.000 evra, plus marketinška prava za igrača. Zbog toga su propali razgovori s Totenhemom, između ostalog.

Juventus će veroatno prodati Dibalu kako bi dobio potpis Maura Ikardija iz Intera, ali svi ovi poslovi mogli bi da naprave začarani krug iz kojeg bi mogli da se izrodi mnogo toga, a moglo bi da nastane i potpuni fijasko. Odnosno, da se i ovi razgovori završe neslavno...

Čekamo rasplet...

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar