Ромина суперпонуда Икардију!

Скочиле шансе за трансфер, Јуве опет остаје кратких рукава! У игри је и Наполи. . .

Фудбал 12.08.2019 | 20:34
Ромина суперпонуда Икардију!
Још један од играча који нестрпљиво чекају на трансфер у наредних 20 дана је Мауро Икарди.

Прецртан у Интеру, Аргентинац тренира и чека карту за бег из клуба у којем је прошао пут од капитена и миљеника навијача до отпадника. Пијаца у Премијер лиги и Кини је завршена, из Шпаније, Француске и Немачке га не тражи нико, тако да је прелазак у неки други италиујански клуб једина нада за Икардија.

Јувентус је дуго времена важио за фаворита у трци за Икардија. Међутим, Интер чини све да не прода Икардија највећем ривалу. А ни Јувентус није баш у иделаној ситуацији да сада реализује тако велики трансфер док не реши ситуацију са сувишним играчима који не желе да оду попут Игуаина, Дибале, Манџукића, Матуидија, Перина, Кедире...  

Постојала је опција за трампу са Интером у којој би Јуве посало Дибалу у замену за Икардија и новац, али Интер је одбио. Нити жели да доплаћује новац за Дибалу, нити му је Дибала приоритет. Контеова главна жеља је појачање у везном реду попут Милинковић Савића или Ракитића, као и коначна реализација Џековог трансфера.

А трансфер Икардија само за кеш је прексуп за Јуве. Интер је за Јуве поставио цену од макар 90.000.000 евра, док за остале клубове важи цена од 70.000.000 евра. Можда и мање. А међу осталим клубовима су још само Рома  и Наполи.

Управо су Ромине шансе жестоко порасле претходних дана. Вучици је неопходан убитачан нападач, Игуаин је одбио понуду, Санчез није реална опција и Икарди је искочио у први план. Италијански медији јављају да је Рома спремила сјајну понуду вредну 8.000.000 евра по сезони за Икардија. Тиме је пробила све лимите у клупском буџету и ставила до знања Аргентинцу колико га жели. А то је уједно и дупло већа плата од оне коју има у Интеру и не може да се нада нечем бољем. Последњих сати стижу вести да је и Икарди променио мишљење, да полако одустаје од сна о Јувентусу и да нема ништа против селидбе у Риму. Сада је на клубовима да се договоре.

Рома нуди Интеру Едина Џека и суму између 35.000.000 и 40.000.000 евра. То значи да Рома цени Џека на 20.000.000 евра што Интер до сада није желео да плати. Неразури су највише за Босанца нудили 15.000.000 евра. Али сада би и они могли да направе мали компромис и убију три муве једним ударцем. Решиће се Икардија, неће га продати Јувентусу и Конте ће коначно добити Џека.

У игри је и Наполи који нуди фиксних 55.000.000 евра који уз бонусе могу да нарасту на 60.000.000 евра. То је понуда слична Роминој, с тим што Наполитанци нуде Икардију око 7.500.000 евра годишње са укљученим бонусима. Ромина понуда је боља и за Икардија, и за Интер...

Са новцем од продаје Икардија, Интер би могао и да финансира већи део трансфера СергејаМилинковића Савића или Ивана Ракитића чиме би била стављена тачка на врло добар прелазни рок овог лета.

Потребно је да Икарди и дефинитивно преломи да жели у Рому и да Интер пристане на мали финансијски компромис у порцени вредности Едина Џека. Била би то још једна победа Бепеа Мароте над Јувентусом овог лета после велике борбе у трци за довођење Ромелуа Лукакуа. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар