Romina superponuda Ikardiju!

Skočile šanse za transfer, Juve opet ostaje kratkih rukava! U igri je i Napoli. . .

Fudbal 12.08.2019 | 20:34
Romina superponuda Ikardiju!
Još jedan od igrača koji nestrpljivo čekaju na transfer u narednih 20 dana je Mauro Ikardi.

Precrtan u Interu, Argentinac trenira i čeka kartu za beg iz kluba u kojem je prošao put od kapitena i miljenika navijača do otpadnika. Pijaca u Premijer ligi i Kini je završena, iz Španije, Francuske i Nemačke ga ne traži niko, tako da je prelazak u neki drugi italiujanski klub jedina nada za Ikardija.

Juventus je dugo vremena važio za favorita u trci za Ikardija. Međutim, Inter čini sve da ne proda Ikardija najvećem rivalu. A ni Juventus nije baš u idelanoj situaciji da sada realizuje tako veliki transfer dok ne reši situaciju sa suvišnim igračima koji ne žele da odu poput Iguaina, Dibale, Mandžukića, Matuidija, Perina, Kedire...  

Postojala je opcija za trampu sa Interom u kojoj bi Juve posalo Dibalu u zamenu za Ikardija i novac, ali Inter je odbio. Niti želi da doplaćuje novac za Dibalu, niti mu je Dibala prioritet. Konteova glavna želja je pojačanje u veznom redu poput Milinković Savića ili Rakitića, kao i konačna realizacija Džekovog transfera.

A transfer Ikardija samo za keš je preksup za Juve. Inter je za Juve postavio cenu od makar 90.000.000 evra, dok za ostale klubove važi cena od 70.000.000 evra. Možda i manje. A među ostalim klubovima su još samo Roma  i Napoli.

Upravo su Romine šanse žestoko porasle prethodnih dana. Vučici je neophodan ubitačan napadač, Iguain je odbio ponudu, Sančez nije realna opcija i Ikardi je iskočio u prvi plan. Italijanski mediji javljaju da je Roma spremila sjajnu ponudu vrednu 8.000.000 evra po sezoni za Ikardija. Time je probila sve limite u klupskom budžetu i stavila do znanja Argentincu koliko ga želi. A to je ujedno i duplo veća plata od one koju ima u Interu i ne može da se nada nečem boljem. Poslednjih sati stižu vesti da je i Ikardi promenio mišljenje, da polako odustaje od sna o Juventusu i da nema ništa protiv selidbe u Rimu. Sada je na klubovima da se dogovore.

Roma nudi Interu Edina Džeka i sumu između 35.000.000 i 40.000.000 evra. To znači da Roma ceni Džeka na 20.000.000 evra što Inter do sada nije želeo da plati. Nerazuri su najviše za Bosanca nudili 15.000.000 evra. Ali sada bi i oni mogli da naprave mali kompromis i ubiju tri muve jednim udarcem. Rešiće se Ikardija, neće ga prodati Juventusu i Konte će konačno dobiti Džeka.

U igri je i Napoli koji nudi fiksnih 55.000.000 evra koji uz bonuse mogu da narastu na 60.000.000 evra. To je ponuda slična Rominoj, s tim što Napolitanci nude Ikardiju oko 7.500.000 evra godišnje sa uključenim bonusima. Romina ponuda je bolja i za Ikardija, i za Inter...

Sa novcem od prodaje Ikardija, Inter bi mogao i da finansira veći deo transfera SergejaMilinkovića Savića ili Ivana Rakitića čime bi bila stavljena tačka na vrlo dobar prelazni rok ovog leta.

Potrebno je da Ikardi i definitivno prelomi da želi u Romu i da Inter pristane na mali finansijski kompromis u porceni vrednosti Edina Džeka. Bila bi to još jedna pobeda Bepea Marote nad Juventusom ovog leta posle velike borbe u trci za dovođenje Romelua Lukakua. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar