Богдану бих увијек дао лопту да ми рјешава утакмице!

Један од најбољих словеначких кошаркаша протеклих деценија, Радослав Нестеровић сматра да је Србија један од фаворита за титулу на Мундобаскету.

Кошарка 12.08.2019 | 20:21
Богдану бих увијек дао лопту да ми рјешава утакмице!
Нестеровић сматра да селектор "орлова" Александар Ђорђевић оформио тим који може да направи одличан резултат на турниру који се од 31. августа до 15. септембра одржава у Кини.

Нестеровић је рекао како га са Ђорђевићем повезује много тога.

"Селектор Ђорђевић на располагању има најбоље играче, што пуно значи за сваког тренера. Колико сам упознат, нема ниједан изостанак, изабрао је најбоље, али ни то не мора да буде некад пресудно. Све зависи од једне утакмице на шампионату, поготово када дође осмина или четврфинале, а то су веома битни мечеви да се победи. У сваком случају Србија има тим који може да се озбиљно укључи у трку за медаљу, и то највећег сјаја. Има доста фактора који утичу на пласман, али што се тиче играча, Сале на располагању има најбоље кошаркаше и мислим да тиме може да буде задовољан", казао је Несторовић.

Несторовићу се у тиму Србије највише допада како игра Богдан Богдановић.

"Богдан је микс Даниловића и Ђорђевића, који су увек давали велики допринос репрезентацији, а таква је ситуација и са њим. Кад треба да се одлучује, ту је Богдан да узме лопту, постигне кош, тако је и у НБА лиги. Њему бих увек давао да одлучује мечеве, јер је такав профил играча. Прави мајстор, највише поверења имам у њега", додао је Нестеровић.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Словеније каже да му је драго што се Ђорђевић после сјане играчке каријере окушао и у улози тренера.

"Баш ми је драго за Салета, има великог искуства, као играч се показао, сада се све више доказује и као тренер. Мислим да може доста да покаже новим генерацијама које долазе. Направио је одличан потез што је дошао у Виртус и надам се да ће клуб богате традиције успети да врати на стазе старе славе. Желим му сву срећу у Италији. Довео је пар појачања из Србије и верујем да ће то бити екипа за највише домете у Евролиги. Са друге стране, Сале је не само велико кошаркашко име, већ је и сјајан човек и част је за све нас да будемо у његовом друштву", истакао је Несторовић.

И он је некад играо за Виртус, некадашњи Киндер, клуб који сада води Саша Ђорђевић.

"Када сам дошао у клуб затекао сам двојицу врхунских кошаркаша Даниловића и Савића, што ми је много значило. Довољно ми је било да их гледам, да бих схватио како треба да се понашам на терену, шта је професионализам, посвећеност спорту. Упијао сам сваки потез и могу слободно да кажем да су они саиграчи од којих сам највише научио током каријере."

Каже и то да су му српски кошаркаши увек били укругу пријатеља. Наролито у периоду док је играо за Сан Антонио са којим је стигао до шампионског прстена.

"Ми смо увек били пријатељи, али кад смо играли један против другог, свако је од нас желео да победи и на паркету није било праштања. Ван тога ми смо увек били велики другари, пре и после утакмице били смо у најбољим односима", закључио је Нестеровић, који је недавно имао прилику да се сусретне поред Ђорђевића и са Дином Рађом и Богданом Тањевићем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар