Bogdanu bih uvijek dao loptu da mi rješava utakmice!

Jedan od najboljih slovenačkih košarkaša proteklih decenija, Radoslav Nesterović smatra da je Srbija jedan od favorita za titulu na Mundobasketu.

Košarka 12.08.2019 | 20:21
Bogdanu bih uvijek dao loptu da mi rješava utakmice!
Nesterović smatra da selektor "orlova" Aleksandar Đorđević oformio tim koji može da napravi odličan rezultat na turniru koji se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini.

Nesterović je rekao kako ga sa Đorđevićem povezuje mnogo toga.

"Selektor Đorđević na raspolaganju ima najbolje igrače, što puno znači za svakog trenera. Koliko sam upoznat, nema nijedan izostanak, izabrao je najbolje, ali ni to ne mora da bude nekad presudno. Sve zavisi od jedne utakmice na šampionatu, pogotovo kada dođe osmina ili četvrfinale, a to su veoma bitni mečevi da se pobedi. U svakom slučaju Srbija ima tim koji može da se ozbiljno uključi u trku za medalju, i to najvećeg sjaja. Ima dosta faktora koji utiču na plasman, ali što se tiče igrača, Sale na raspolaganju ima najbolje košarkaše i mislim da time može da bude zadovoljan", kazao je Nestorović.

Nestoroviću se u timu Srbije najviše dopada kako igra Bogdan Bogdanović.

"Bogdan je miks Danilovića i Đorđevića, koji su uvek davali veliki doprinos reprezentaciji, a takva je situacija i sa njim. Kad treba da se odlučuje, tu je Bogdan da uzme loptu, postigne koš, tako je i u NBA ligi. Njemu bih uvek davao da odlučuje mečeve, jer je takav profil igrača. Pravi majstor, najviše poverenja imam u njega", dodao je Nesterović.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije kaže da mu je drago što se Đorđević posle sjane igračke karijere okušao i u ulozi trenera.

"Baš mi je drago za Saleta, ima velikog iskustva, kao igrač se pokazao, sada se sve više dokazuje i kao trener. Mislim da može dosta da pokaže novim generacijama koje dolaze. Napravio je odličan potez što je došao u Virtus i nadam se da će klub bogate tradicije uspeti da vrati na staze stare slave. Želim mu svu sreću u Italiji. Doveo je par pojačanja iz Srbije i verujem da će to biti ekipa za najviše domete u Evroligi. Sa druge strane, Sale je ne samo veliko košarkaško ime, već je i sjajan čovek i čast je za sve nas da budemo u njegovom društvu", istakao je Nestorović.

I on je nekad igrao za Virtus, nekadašnji Kinder, klub koji sada vodi Saša Đorđević.

"Kada sam došao u klub zatekao sam dvojicu vrhunskih košarkaša Danilovića i Savića, što mi je mnogo značilo. Dovoljno mi je bilo da ih gledam, da bih shvatio kako treba da se ponašam na terenu, šta je profesionalizam, posvećenost sportu. Upijao sam svaki potez i mogu slobodno da kažem da su oni saigrači od kojih sam najviše naučio tokom karijere."

Kaže i to da su mu srpski košarkaši uvek bili ukrugu prijatelja. Narolito u periodu dok je igrao za San Antonio sa kojim je stigao do šampionskog prstena.

"Mi smo uvek bili prijatelji, ali kad smo igrali jedan protiv drugog, svako je od nas želeo da pobedi i na parketu nije bilo praštanja. Van toga mi smo uvek bili veliki drugari, pre i posle utakmice bili smo u najboljim odnosima", zaključio je Nesterović, koji je nedavno imao priliku da se susretne pored Đorđevića i sa Dinom Rađom i Bogdanom Tanjevićem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar