Бајерн и Кутињо - услови постоје!

Барса оклева због Нејмара, Немци мисле и на међуљудске односе! Баварци су спремни да започну највећу операцију у својој историји, питање је само да ли им је Бразилац битан колико и Сане, рецимо. . .

Фудбал 12.08.2019 | 17:30
Бајерн и Кутињо - услови постоје!
Одласком Франка Риберија, Арјена Робена и Хамеса Родригеза, те пропалим трансфером Лероја Санеа, Бајерн се нашао у великом проблему. Озбиљни дефицитарни проблеми с крилним нападачима неће нестати ангажовањем Ивана Перишића, који се се очекује у Минхену сваког часа, па је за очекивати да Баварци наставе потрагу за још неким играчем који би могао да покрива позицију крила. 

Већ неколико дана као једно од могућих решења помиње се Филипе Кутињо, а ево данас главна вест на Мундо депортиву управо је везана за тај могући посао. Шпанци пишу да је Бајерн направио прве конкретне кораке у том правцу распитујући се колико би Барселона тражила за Бразилца који је на маргини на Ноу Кампу, односно какве "повољности" нуде уколико би их Немци решили "беде". Што се тиче овог другог, претпоставка је да се мисли на услове за евентуалну позајмицу с правом откупа...

Оно што је сигурно јесте да Кутињо нема нудућност у Барси. Испред њега су тренутно Меси, Суарез, Гризман и Дембеле, а чак ни та четворица не могу заједно на терен. Дакле, Кутињо не би био прва опција чак ни са клупе. Али Каталонци не желе да срљају, пошто постоји опција да Бразилац буде део пакета који би отишао у Пари Сен Жермен у замену за Нејмара. Поготово што је ПСЖ заинтересован за такву варијанту. Све док та опција буде у игри Барса неће озбиљно улазити у преговоре са заинтересованим странама за Кутиња. 

На први поглед времена има - прелазни рок у Немачкој траје до 25. августа - но Баварци неће моћи дуго да чекају одлуку Барсе, јер првенство им почиње за мање од седам дана и желе да што пре комплетирају екипу. За њих је и оволико кашњење недопустиво. 

Оно што може да представља препреку овом послу је плата Филипеа Кутиња која износи 13.500.000 евра. Бајерн свакако има тај новац, само је питање да ли жели да ремети равнотежу у свлачионици када су у питању примања. То је ставка о којој Немци посебно воде рачуна. Када је обештећење у питању ситуација је следећа: Барса је за Кутиња Ливерпулу платила 135.000.000 евра у кешу и уговорила бонусе тешке 25.000.000. Они до сада нису остварени. Уколико желе повраћај новца, а желе, Шпанци ће, дакле, тражити преко 100.000.000 евра. Бајерн ту магичну цифру још није пребацио, али да је спреман - јесте. То је јасно показао преговарајући око Лероја Санеа. Услови за трансфер, јасно је, постоје.

Остаје само питање да ли је Баварцима Кутињо једнако битан као Сане да би ушли у тако велики посао...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар