Bajern i Kutinjo - uslovi postoje!

Barsa okleva zbog Nejmara, Nemci misle i na međuljudske odnose! Bavarci su spremni da započnu najveću operaciju u svojoj istoriji, pitanje je samo da li im je Brazilac bitan koliko i Sane, recimo. . .

Fudbal 12.08.2019 | 17:30
Bajern i Kutinjo - uslovi postoje!
Odlaskom Franka Riberija, Arjena Robena i Hamesa Rodrigeza, te propalim transferom Leroja Sanea, Bajern se našao u velikom problemu. Ozbiljni deficitarni problemi s krilnim napadačima neće nestati angažovanjem Ivana Perišića, koji se se očekuje u Minhenu svakog časa, pa je za očekivati da Bavarci nastave potragu za još nekim igračem koji bi mogao da pokriva poziciju krila. 

Već nekoliko dana kao jedno od mogućih rešenja pominje se Filipe Kutinjo, a evo danas glavna vest na Mundo deportivu upravo je vezana za taj mogući posao. Španci pišu da je Bajern napravio prve konkretne korake u tom pravcu raspitujući se koliko bi Barselona tražila za Brazilca koji je na margini na Nou Kampu, odnosno kakve "povoljnosti" nude ukoliko bi ih Nemci rešili "bede". Što se tiče ovog drugog, pretpostavka je da se misli na uslove za eventualnu pozajmicu s pravom otkupa...

Ono što je sigurno jeste da Kutinjo nema nudućnost u Barsi. Ispred njega su trenutno Mesi, Suarez, Grizman i Dembele, a čak ni ta četvorica ne mogu zajedno na teren. Dakle, Kutinjo ne bi bio prva opcija čak ni sa klupe. Ali Katalonci ne žele da srljaju, pošto postoji opcija da Brazilac bude deo paketa koji bi otišao u Pari Sen Žermen u zamenu za Nejmara. Pogotovo što je PSŽ zainteresovan za takvu varijantu. Sve dok ta opcija bude u igri Barsa neće ozbiljno ulaziti u pregovore sa zainteresovanim stranama za Kutinja. 

Na prvi pogled vremena ima - prelazni rok u Nemačkoj traje do 25. avgusta - no Bavarci neće moći dugo da čekaju odluku Barse, jer prvenstvo im počinje za manje od sedam dana i žele da što pre kompletiraju ekipu. Za njih je i ovoliko kašnjenje nedopustivo. 

Ono što može da predstavlja prepreku ovom poslu je plata Filipea Kutinja koja iznosi 13.500.000 evra. Bajern svakako ima taj novac, samo je pitanje da li želi da remeti ravnotežu u svlačionici kada su u pitanju primanja. To je stavka o kojoj Nemci posebno vode računa. Kada je obeštećenje u pitanju situacija je sledeća: Barsa je za Kutinja Liverpulu platila 135.000.000 evra u kešu i ugovorila bonuse teške 25.000.000. Oni do sada nisu ostvareni. Ukoliko žele povraćaj novca, a žele, Španci će, dakle, tražiti preko 100.000.000 evra. Bajern tu magičnu cifru još nije prebacio, ali da je spreman - jeste. To je jasno pokazao pregovarajući oko Leroja Sanea. Uslovi za transfer, jasno je, postoje.

Ostaje samo pitanje da li je Bavarcima Kutinjo jednako bitan kao Sane da bi ušli u tako veliki posao...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar