Посљедња шанса за трансфер Сергеја...

Опција више нема осим једне.

Фудбал 12.08.2019 | 16:52
Посљедња шанса за трансфер Сергеја...
Затварањем фудбалске пијаце у Премијер лиги, могућност за многе трансфере широм Европе се драстично смањила. Тако и за трансфер Сергеја Милинковића Савића.

Дуже од годину дана траје сапуница око српског везисте из Лација. Готово да нема великог клуба који се није у релевантним страним медијима помињао као заинтересован за Сергеја. Али од интересовања до реализације трансфера је дуг пут и само три клуба су овог лета показали озбиљне намере да доведу звезду Лација. Прво је то био ПСЖ, али је одустао. Потом је Милинковић Савићимао договор са Манчестер Јунајтедом, али се чекао одлазак Пола Погбе који се није десио. Интересовање Јувентуса траје још од прошле године, било је преговора, али Јуве сада није отворен за велики трансфер док се не реши неких скупих играча.

На крају је у игри остао само Интер! као последња шанса да Сергеј реализује трансфер у велики клуб овог лета. И баш онако како је то је планирао Интеров спортски директор Бепе Марота.

Он је велики заљубљеник у игру српског везисте. Прошлог лета је преговарао са Римљанима о трансферу Милинковић Савића, али тада као директор Јувентуса. Планове и амбиције за довођење Сергеја је понео са собом и у Интер. Али је мудро ћутао током лета и чекао сам финиш пијаце. Није улазио у лицитације, препустио је осталим заинтересованим клубовима да открију све карте и сачекао да му се пут рашчисти. Сада у финишу пијаце може да се појави пред Лотитом и играчем као једини спасилац трансфера. Али под својим условима...

То значи да Лотито виће неће моћи да диктира сулуде суме. А мораће да прода Србина. Јер ни Лацију, ни Сергеју не би одговарало да остану још једну сезону заједно. Видело се још претходне сезоне колико су све приче о трансферу из прошлог лета пореметиле Србина. Није напредовао, стагнирао је и вредност му је пала. Како се прелазни рок у Италији буде приближавао крају, тако ће се Сергејевацена бити све реалнија и доступнија Интеру.

А то је оно што је Марота чекао. Италијански медији преносе да ће Интер чекати још неко време док не преда конкретну понуду за српског везисту. Пре свега се чека расплет око Икардија од чије продаје би био финансиран трансфер Милинковић Савића. Интер га нуди Наполију и Роми, али они не нуде довољно новца. Јуве је спреман да прода више, али тек када прода Паула Дибалу. Тек после одлазака Икардија и Жоао Марија се може очекивати коначан напад Интера на Сергеја МилинковићСавића.

Али овог пута под Маротиним условима. Лотитове приче о 100.000.000 евра више не пиују воду. До краја прелазног рока је остало још 20 дана и само једна шанса за Сергеја Милинковића Савића да коначно реализује трансфер у велики клуб. Останак у Лацију би могао да значи још један корак назад за Милинковића Савића. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар