Posljednja šansa za transfer Sergeja...

Opcija više nema osim jedne.

Fudbal 12.08.2019 | 16:52
Posljednja šansa za transfer Sergeja...
Zatvaranjem fudbalske pijace u Premijer ligi, mogućnost za mnoge transfere širom Evrope se drastično smanjila. Tako i za transfer Sergeja Milinkovića Savića.

Duže od godinu dana traje sapunica oko srpskog veziste iz Lacija. Gotovo da nema velikog kluba koji se nije u relevantnim stranim medijima pominjao kao zainteresovan za Sergeja. Ali od interesovanja do realizacije transfera je dug put i samo tri kluba su ovog leta pokazali ozbiljne namere da dovedu zvezdu Lacija. Prvo je to bio PSŽ, ali je odustao. Potom je Milinković Savićimao dogovor sa Mančester Junajtedom, ali se čekao odlazak Pola Pogbe koji se nije desio. Interesovanje Juventusa traje još od prošle godine, bilo je pregovora, ali Juve sada nije otvoren za veliki transfer dok se ne reši nekih skupih igrača.

Na kraju je u igri ostao samo Inter! kao poslednja šansa da Sergej realizuje transfer u veliki klub ovog leta. I baš onako kako je to je planirao Interov sportski direktor Bepe Marota.

On je veliki zaljubljenik u igru srpskog veziste. Prošlog leta je pregovarao sa Rimljanima o transferu Milinković Savića, ali tada kao direktor Juventusa. Planove i ambicije za dovođenje Sergeja je poneo sa sobom i u Inter. Ali je mudro ćutao tokom leta i čekao sam finiš pijace. Nije ulazio u licitacije, prepustio je ostalim zainteresovanim klubovima da otkriju sve karte i sačekao da mu se put raščisti. Sada u finišu pijace može da se pojavi pred Lotitom i igračem kao jedini spasilac transfera. Ali pod svojim uslovima...

To znači da Lotito viće neće moći da diktira sulude sume. A moraće da proda Srbina. Jer ni Laciju, ni Sergeju ne bi odgovaralo da ostanu još jednu sezonu zajedno. Videlo se još prethodne sezone koliko su sve priče o transferu iz prošlog leta poremetile Srbina. Nije napredovao, stagnirao je i vrednost mu je pala. Kako se prelazni rok u Italiji bude približavao kraju, tako će se Sergejevacena biti sve realnija i dostupnija Interu.

A to je ono što je Marota čekao. Italijanski mediji prenose da će Inter čekati još neko vreme dok ne preda konkretnu ponudu za srpskog vezistu. Pre svega se čeka rasplet oko Ikardija od čije prodaje bi bio finansiran transfer Milinković Savića. Inter ga nudi Napoliju i Romi, ali oni ne nude dovoljno novca. Juve je spreman da proda više, ali tek kada proda Paula Dibalu. Tek posle odlazaka Ikardija i Žoao Marija se može očekivati konačan napad Intera na Sergeja MilinkovićSavića.

Ali ovog puta pod Marotinim uslovima. Lotitove priče o 100.000.000 evra više ne piuju vodu. Do kraja prelaznog roka je ostalo još 20 dana i samo jedna šansa za Sergeja Milinkovića Savića da konačno realizuje transfer u veliki klub. Ostanak u Laciju bi mogao da znači još jedan korak nazad za Milinkovića Savića. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar