Звао га Јунајтед, Билбао му дао уговор на 9 година!

Ово се ретко виђа. . .  На путу да постане легенда: Ињаки Вилијамс потписао до 2028. године! Порасла плата, али и излазна клаузула. . .

Фудбал 12.08.2019 | 15:36
Звао га Јунајтед, Билбао му дао уговор на 9 година!
Ињаки Вилијамс је у току овог прелазног рока изненада фигурирао као потенцијално појачање Манчестер јунајтеда, али на крају су "црвени ђаволи" одустали од идеје да доводе појачања у офанзивној линији тима, бар до зиме...

Да би то предупредили са "Сан Мамеса", Атлетик Билбао је Вилијамсу понудио уговор на чак ДЕВЕТ сезона, што је млади фудбалер и прихватио!

Клуб из Баскије обавестио је навијаче да је први тамнопути фудбалер у историји Билбаоа продужио уговор до чак 2028. године, што значи да би по истеку њега имао чак 34 године, а није наведено да ли је убачена нова "излазна клаузула".

С обзиром на то за колико би фудбал могао да се промени до 2028. године, Билбао је убацио баснословну бројку - пошто је досадашњи "излаз" коштао 81 милион фунти.

Нападач Атлетик Билбаоа - Ињаки Вилијамс (25), ставио је данас и званично потпис на нови уговор са тим клубом! Преговори су вођени неколико месеци, а сада знамо и због чега се све толико отегло - нови споразум важиће практично до краја каријере овог момка, односно до његове 34 године. То занчи да се ради о деветогодишњем уговору. 

Подсетимо, на сличан начин је пре две године Атлетико Мадрид везао за себе Саула Њигеза. 

Ињаки Вилијамс је 2018. већ потписао продужење са Билбаоом на седам година. По том договору његова излазна клаузула била је растућа и кретала се од 80 до 108.000.000 евра. Према новом, Ињаки је добио значајно побољшане личне услове, али се и клуб осигурао нешто већом излазном клаузулом. Ако сада неко жели да води Вилијамса без преговора са шпанским клубом мораће да депонује 135.000.000 евра.    

Подсећања ради, интересовање за овог момка претходних месеци показивао је Манчестер Јунајтед, па је очито и та чињеница натерала челнике Билбаоа да пожуре и дају повишицу свом понајбољем фудбалеру, како којим случајем не би пао у искушење и решио да иде. 

Ињаки је током прошле сезоне постигао 15 голова, а за Баске је укупно одиграо 204 меча, дао 49 голова и поделио 27 асистенција. 

Момак је очито на добром путу да постане клупска легенда... 

Ињаки је иначе поникао у Билбаоу и прошле сезоне одиграо на високом нивоу постигавши 13 голова на 38 утакмица, док у црвено-белом дресу већ има преко 200 наступа и на гол је од "заокруживања" на 50 погодака.

Овакви примери су баш ретки у фудбалу, а једини сличан пример кога можемо да се сетимо јесте договор Саула Њигеса и Атлетико Мадрида из 2017. године - када је продужио до 2026. године!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар