Zvao ga Junajted, Bilbao mu dao ugovor na 9 godina!

Ovo se retko viđa. . .  Na putu da postane legenda: Injaki Vilijams potpisao do 2028. godine! Porasla plata, ali i izlazna klauzula. . .

Fudbal 12.08.2019 | 15:36
Zvao ga Junajted, Bilbao mu dao ugovor na 9 godina!
Injaki Vilijams je u toku ovog prelaznog roka iznenada figurirao kao potencijalno pojačanje Mančester junajteda, ali na kraju su "crveni đavoli" odustali od ideje da dovode pojačanja u ofanzivnoj liniji tima, bar do zime...

Da bi to predupredili sa "San Mamesa", Atletik Bilbao je Vilijamsu ponudio ugovor na čak DEVET sezona, što je mladi fudbaler i prihvatio!

Klub iz Baskije obavestio je navijače da je prvi tamnoputi fudbaler u istoriji Bilbaoa produžio ugovor do čak 2028. godine, što znači da bi po isteku njega imao čak 34 godine, a nije navedeno da li je ubačena nova "izlazna klauzula".

S obzirom na to za koliko bi fudbal mogao da se promeni do 2028. godine, Bilbao je ubacio basnoslovnu brojku - pošto je dosadašnji "izlaz" koštao 81 milion funti.

Napadač Atletik Bilbaoa - Injaki Vilijams (25), stavio je danas i zvanično potpis na novi ugovor sa tim klubom! Pregovori su vođeni nekoliko meseci, a sada znamo i zbog čega se sve toliko oteglo - novi sporazum važiće praktično do kraja karijere ovog momka, odnosno do njegove 34 godine. To zanči da se radi o devetogodišnjem ugovoru. 

Podsetimo, na sličan način je pre dve godine Atletiko Madrid vezao za sebe Saula Njigeza. 

Injaki Vilijams je 2018. već potpisao produženje sa Bilbaoom na sedam godina. Po tom dogovoru njegova izlazna klauzula bila je rastuća i kretala se od 80 do 108.000.000 evra. Prema novom, Injaki je dobio značajno poboljšane lične uslove, ali se i klub osigurao nešto većom izlaznom klauzulom. Ako sada neko želi da vodi Vilijamsa bez pregovora sa španskim klubom moraće da deponuje 135.000.000 evra.    

Podsećanja radi, interesovanje za ovog momka prethodnih meseci pokazivao je Mančester Junajted, pa je očito i ta činjenica naterala čelnike Bilbaoa da požure i daju povišicu svom ponajboljem fudbaleru, kako kojim slučajem ne bi pao u iskušenje i rešio da ide. 

Injaki je tokom prošle sezone postigao 15 golova, a za Baske je ukupno odigrao 204 meča, dao 49 golova i podelio 27 asistencija. 

Momak je očito na dobrom putu da postane klupska legenda... 

Injaki je inače ponikao u Bilbaou i prošle sezone odigrao na visokom nivou postigavši 13 golova na 38 utakmica, dok u crveno-belom dresu već ima preko 200 nastupa i na gol je od "zaokruživanja" na 50 pogodaka.

Ovakvi primeri su baš retki u fudbalu, a jedini sličan primer koga možemo da se setimo jeste dogovor Saula Njigesa i Atletiko Madrida iz 2017. godine - kada je produžio do 2026. godine!

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar