ОИ су (не)достижне: Пораз који много боли...!

Селектор и одбојкаши жале што нису одиграли на највишем нивоу против мотивисане Италије у Барију и изборили пласман у Токио следеће године.

Остали спортови 12.08.2019 | 17:11
ОИ су (не)достижне: Пораз који много боли...!
Одбојкаши Србије нису успели да искористе прву шансу за пласман на Олимпијске игре у Токио следеће године. Поражени су од Италије у Барију са убедљивих 3:0, након чега су остали без олимпијске визе.

Селектор Србије Никола Грбић признао је да му је криво што његов тим није био на неопходном нивоу како би бар на прави начин парирао Италији.

"Није ме изненадила игра Италијана, очекивао сам их такве. Знали су да им је овај турнир највећа шанса да се пласирају на Олимпијске игре и искористили су је. Криво ми је што ми нисмо одиграли онако како знамо и умемо да бар у егал игри изгубимо, али и покажемо за шта смо способни", рекао је Грбић.

Србија ће другу шансу за визу у Јапану имати у јануару, када ће се водити борба за само једно место на олимпијском турниру.

"Веома мали број играча одиграо је свом нивоу и уз њихову игру довели смо до тога да праткично није било ни утакмице. Зато ми је криво. Идемо даље, пробаћемо у јаунару да се квалификујемо за Токио, а чека нас и Европско првенство да исправимо ствари и уђемо у праву форму", навео је селектор Србије.

Одбојкаш Немања Петрић каже да није очекивао тако стегнуту партију Србије у мечу са Италијом.

"Овај пораз боли, веома јако. Очекивали смо јаку утакмицу, али не и да ћемо ми бити у грчу, а они тако агресивни. Пропустили смо шансу, лакши је пут у Италији него у јануару... Није пораз који ћемо лако преболети, али из њега морамо да извучемо поуке", закључио је Петрић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар