OI su (ne)dostižne: Poraz koji mnogo boli...!

Selektor i odbojkaši žale što nisu odigrali na najvišem nivou protiv motivisane Italije u Bariju i izborili plasman u Tokio sledeće godine.

Ostali sportovi 12.08.2019 | 17:11
OI su (ne)dostižne: Poraz koji mnogo boli...!
Odbojkaši Srbije nisu uspeli da iskoriste prvu šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokio sledeće godine. Poraženi su od Italije u Bariju sa ubedljivih 3:0, nakon čega su ostali bez olimpijske vize.

Selektor Srbije Nikola Grbić priznao je da mu je krivo što njegov tim nije bio na neophodnom nivou kako bi bar na pravi način parirao Italiji.

"Nije me iznenadila igra Italijana, očekivao sam ih takve. Znali su da im je ovaj turnir najveća šansa da se plasiraju na Olimpijske igre i iskoristili su je. Krivo mi je što mi nismo odigrali onako kako znamo i umemo da bar u egal igri izgubimo, ali i pokažemo za šta smo sposobni", rekao je Grbić.

Srbija će drugu šansu za vizu u Japanu imati u januaru, kada će se voditi borba za samo jedno mesto na olimpijskom turniru.

"Veoma mali broj igrača odigrao je svom nivou i uz njihovu igru doveli smo do toga da pratkično nije bilo ni utakmice. Zato mi je krivo. Idemo dalje, probaćemo u jaunaru da se kvalifikujemo za Tokio, a čeka nas i Evropsko prvenstvo da ispravimo stvari i uđemo u pravu formu", naveo je selektor Srbije.

Odbojkaš Nemanja Petrić kaže da nije očekivao tako stegnutu partiju Srbije u meču sa Italijom.

"Ovaj poraz boli, veoma jako. Očekivali smo jaku utakmicu, ali ne i da ćemo mi biti u grču, a oni tako agresivni. Propustili smo šansu, lakši je put u Italiji nego u januaru... Nije poraz koji ćemo lako preboleti, ali iz njega moramo da izvučemo pouke", zaključio je Petrić.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar