Турнир у Требињу: Вардару трофеј, Борцу награда за фер-плеј!

Актуелни европски шампион побједник турнира у Требињу.  

Остали спортови 12.08.2019 | 08:19
Турнир у Требињу: Вардару трофеј, Борцу награда за фер-плеј!
Очекивано, рукометаши Вардара побједници су међународног рукометног турнира, који је овог викенда одржан у Требињу.

Рукометаши актуелног шампиона Европе у финалу су савладали Металопластику из Шапца 32:28, те тако турнир у Херцеговини окончали са све три побједе.

Најбољи стријелац и играч турнира је руски репрезентативац Тимур Дибиров, најбољи голман је Тодор Јандрић из Металопластике, док је бањалучком Борцу м:тел припала награда за фер-плеј.

Раније у мечу за треће мјесто, "црвено-плави" поражени су од словеначке Изоле 25:26, док је Извиђач из Љубушког побједом против домаћина Леотара 28:23 заузето пето мјесто.

Прорадио "кариока", седмерац кобан за Борац м:тел! Рукометаши бањалучког Борца поражени су у мечу за треће мјесто од словеначког Бутан Плина из Изоле поготком из седмерца у посљедњим секундама утакмице у Требињу - 26:25 (13:13).

Ако се по јутру дан познаје, Бањалучани се имају чему надати у предстојећој сезони у Премијер лиги Босне и Херцеговине и Купу ЕХФ.

Иако су најприје уписали пораз од шампиона Европе, скопског Вардара на турниру у Требињу, а потом и у сусрету за треће мјесто против словеначке Изоле (26:25), показали су завидну форму у овој фази иако у недјељу нису показали ни приближно своје најбоље издање.

Оно што свакако највише охрабрује навијаче црвено-плавих у данашњем сусрету је добра партија Бразилца Гиљерма Линареса де Соузе. Јуниорски репрезентативац "кариока" постигао је Словенцима осам голова и био је најефикаснији актер врло изједначеног сусрета.

Међутим, ипак су Словенци,.који су на путу до сусрета за треће мјесто савладали актуелног првака БиХ екипу Извиђача (27:26), у посљедњим тренуцима поготком из седмерца стигли до побједе над црвено-плавима.

Но кренимо редом...

Прво полувријеме протетекло је у потпуно изједначеној игри, у којој ниједна екипа није имала више од два гола разлике, па се и на одмор отишло са изједначеним резултатом, 13:13.

Рукометаши Изоле боље су отворили других 30 минута и брзо дошли до "плус четири", да би потом изабраници Мирка Микића успјели да надокнаде вођство СЛовенаца великом пожртвованошћу и у посљедњих 10 секунди стигну до "егала" (25:25).

И када су сви очекивали да ће ово бити и коначан резултат и да ће побједник бити екипа која буде успешнија у извођењу седмераца, Немања Вучићевић враћајући се у одбрану нехотично је закачио играча супарничке екипе приликом извођења лопте са центра, што су судије, у складу са новим правилима, оцијениле као прекршај за искључење и директан седмерац.

Пенал су успјешно реализовали играчи Изоле и освојили треће мјесто.

Осим Де Соузе, најбољи у табору Бањалучана био је Бојан Рађеновић са шест голова, колико је на другој, словеначкој страни постигао Марко Николић.

Рукометаши Борца м:тел ће наредне припремне утакмице одиграти 16. и 17. августа против против словеначке Шкофје Локе у Приједору и Бањалуци, потом ће имати двомеч са Сесветама из Хрватске 23. и 24. августа.

Такође, постоји могућност да прије дуела са атинским Олимпијакосом у првом колу Купа ЕХФ одиграју и пријатељски меч против Шартра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар