Turnir u Trebinju: Vardaru trofej, Borcu nagrada za fer-plej!

Aktuelni evropski šampion pobjednik turnira u Trebinju.  

Ostali sportovi 12.08.2019 | 08:19
Turnir u Trebinju: Vardaru trofej, Borcu nagrada za fer-plej!
Očekivano, rukometaši Vardara pobjednici su međunarodnog rukometnog turnira, koji je ovog vikenda održan u Trebinju.

Rukometaši aktuelnog šampiona Evrope u finalu su savladali Metaloplastiku iz Šapca 32:28, te tako turnir u Hercegovini okončali sa sve tri pobjede.

Najbolji strijelac i igrač turnira je ruski reprezentativac Timur Dibirov, najbolji golman je Todor Jandrić iz Metaloplastike, dok je banjalučkom Borcu m:tel pripala nagrada za fer-plej.

Ranije u meču za treće mjesto, "crveno-plavi" poraženi su od slovenačke Izole 25:26, dok je Izviđač iz Ljubuškog pobjedom protiv domaćina Leotara 28:23 zauzeto peto mjesto.

Proradio "karioka", sedmerac koban za Borac m:tel! Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su u meču za treće mjesto od slovenačkog Butan Plina iz Izole pogotkom iz sedmerca u posljednjim sekundama utakmice u Trebinju - 26:25 (13:13).

Ako se po jutru dan poznaje, Banjalučani se imaju čemu nadati u predstojećoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu EHF.

Iako su najprije upisali poraz od šampiona Evrope, skopskog Vardara na turniru u Trebinju, a potom i u susretu za treće mjesto protiv slovenačke Izole (26:25), pokazali su zavidnu formu u ovoj fazi iako u nedjelju nisu pokazali ni približno svoje najbolje izdanje.

Ono što svakako najviše ohrabruje navijače crveno-plavih u današnjem susretu je dobra partija Brazilca Giljerma Linaresa de Souze. Juniorski reprezentativac "karioka" postigao je Slovencima osam golova i bio je najefikasniji akter vrlo izjednačenog susreta.

Međutim, ipak su Slovenci,.koji su na putu do susreta za treće mjesto savladali aktuelnog prvaka BiH ekipu Izviđača (27:26), u posljednjim trenucima pogotkom iz sedmerca stigli do pobjede nad crveno-plavima.

No krenimo redom...

Prvo poluvrijeme proteteklo je u potpuno izjednačenoj igri, u kojoj nijedna ekipa nije imala više od dva gola razlike, pa se i na odmor otišlo sa izjednačenim rezultatom, 13:13.

Rukometaši Izole bolje su otvorili drugih 30 minuta i brzo došli do "plus četiri", da bi potom izabranici Mirka Mikića uspjeli da nadoknade vođstvo SLovenaca velikom požrtvovanošću i u posljednjih 10 sekundi stignu do "egala" (25:25).

I kada su svi očekivali da će ovo biti i konačan rezultat i da će pobjednik biti ekipa koja bude uspešnija u izvođenju sedmeraca, Nemanja Vučićević vraćajući se u odbranu nehotično je zakačio igrača suparničke ekipe prilikom izvođenja lopte sa centra, što su sudije, u skladu sa novim pravilima, ocijenile kao prekršaj za isključenje i direktan sedmerac.

Penal su uspješno realizovali igrači Izole i osvojili treće mjesto.

Osim De Souze, najbolji u taboru Banjalučana bio je Bojan Rađenović sa šest golova, koliko je na drugoj, slovenačkoj strani postigao Marko Nikolić.

Rukometaši Borca m:tel će naredne pripremne utakmice odigrati 16. i 17. avgusta protiv protiv slovenačke Škofje Loke u Prijedoru i Banjaluci, potom će imati dvomeč sa Sesvetama iz Hrvatske 23. i 24. avgusta.

Takođe, postoji mogućnost da prije duela sa atinskim Olimpijakosom u prvom kolu Kupa EHF odigraju i prijateljski meč protiv Šartra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar