Куп: Костић и Ребић спријечили бруку!

Костић у бруталној форми, Грујић асистирао! Крилни нападач наше репрезентације поново постигао гол, Ајнтрахт се мучио у ДФБ купу. . .  Након само 11 минута дуела са трећелигашем Валдхоф Манхајмом, Ајнтрахт из Франкфурта био је у заостатку од два гола, али је успио да се уозбиљи и пласира у шеснаестину финала Купа Њемачке. Ведад Ибишевић двоструки стријелац за Херту.

Фудбал 11.08.2019 | 22:25
Куп: Костић и Ребић спријечили бруку!
Ајнтрахт из Франкфурта избегао је прошлогодшњу судбину у првом колу немачког купа када га је избацио Улм. Чета Адија Хитера два пута је данас губила од трећелигаша Валдхофа у Манхајму (прво 2:0, па 3:2), али је на крају успела да збије редове и елиминише жилавог ривала, некадашњег бундеслигаша.   

Одличну партију поново је пружио Филип Костић. После сјајног пројектила против Вадуца у Лиги Европесрпски репрезентативац данас је постигао нови гол ван шеснаестерца (за 2:2), а затим успео да лепо послужи Анту Ребића, који је погодио за преокрет и 4:3. Био је то почетак краја за домаће фудбалере, који су физички потпуно пали... 

Костићев учинак остао је управо у сенци Хрвата Ребића. Овако добру партију вихорни нападач није пружио још од Мундијала. Прошле сезоне Ребић је можда био и помало "угушен" од стране Луке Јовића, али данашњи хет-трик показује да се овај момак враћа у врхунску форму и да је пред њим сјајна сезона. 

Ади Хитер од првог минута је шансу дао Дејану Јовељићу. Млади Србин играо је сат времена у тандему са Ребићем, после чега је место уступио Португалцу Пасијенсији. У финишу утакмице аустријски стручњак на терен је послао и Мијата Гаћиновића...  

Још један Србин имао је добар учинак данас. У питању је Марко Грујић чија Херта није имала проблема попут Ајнтрахта. Берлинци су славили на гостовању Ахштету са 5:1. Грујић је асистирао код једног од два гола Ведада Ибишевића. 

РБ Лајпциг није се мучио као што резултат говори (3:2 против Оснабрика, два поготка Забицера и један Клостремана), док су Драмштат, Унион Берлин и Холштајн Кил бројали чак до шест. 

Бундеслигаш Ајнтрахт стигао је у Манхајм као апсолутни фаворит у мечу првог кола њемачког Купа (ДФБ Покал), али је тим из Франкфурта морао поштено да се намучи да у сјајној голеади избори пласман у наредну фазу такмичења.

Филип Костић, Дејан Јовељић и друштво доживјели су апсолутни шок на старту сусрета, с обзиром да је Валмир Сулејмани, фудбалер који наступа за репрезентацију тзв. Косова, у 3. и 11. минуту тресао мрежу Кевина Трапа, па је након само десетак минута игре на семафору стајало изненађујућих 2:0.

Ипак, успјели су гости до одласка на одмор изједначити, а наставку направити велики преокрет. Бриљирао је троструки стријелац Анте Ребић.

ВАЛДХОФ МАНХАЈМ - АЈНТРАХТ 3:5 (2:2)
/Сулејмани 3, 11, Маркс 73 - Камада 21, Костић 45+1, Ребић 76, 82, 89/

Након 2:0 за домаће, ствари су до одласка на одмор враћене на почетак.

Прво је заостатак за домаћином преполовио Јапанац Дајхи Камада, да би у надокнади првог дијела игре Костић свом тиму омогућио егал пред наставак дуела.

Ни у наставку није све било идеално за Ајнтрахт, јер је Јан Хендрик Маркс у 73. минуту поново вратио предност Манхајму.

Ипак, бруку гостију спријечио је сјајни Ребић, стријелац три брза поготка у 76, 82. и 89. минуту, којим је Ајнтрахт стигао до тешког тријумфа 5:3 и пласмана у друго коло, односно шеснаестину финала Купа Њемачке.

Изузетно расположени били су стријелци и на осталим данашњим мечевима, гдје је на девет сусрета виђена чак 55 голова, односно нешто више од шест по мечу!

Два меча отишла су у продужетак, док је на чак шест виђено шест и више погодака.

Херта је лако изашла на крај са Ајхштетом 5:1, чланом Регионалне лиге (4. ранг), уз два гола Ведада Ибишевића.

Прволигаш РБ Лајпциг такође се намучио у гостима против новајлије у друголигашком друштву, Оснабрика, гдје је славио 3:2, док су и на скоро свим осталим мечевима успјешнији били гости.

ДФБ ПОКАЛ - 1. КОЛО:

Залмрор - Холштајн Кил 0:6 (0:1)
Германија Халберштат - Унион Берлин 0:6 (0:1)
Родингхаузен - Падерборн 3:3 (0:2) пенали 2:4
Валдхоф Манхајм - Ајнтрахт 3:5 (2:2)
Обернојланд - Дармштат 1:6 (0:3)
Сарбрикен - Јан Регензбург 3:2 (0:0)
Либек - Ст. Паули 2:2 (1:0) продужеци 3:3, пенали 3:4
Ајхштет - Херта 1:5 (0:3)
Оснабрик - РБ Лајпциг 2:3 (1:3)
Хемницер - ХСВ 2:2 (0:0) пенали 5:6
Дуизбург - Гројтер Фирт 2:0 (2:0)
Веен Визбаден - Келн 2:2 (0:2) продужеци 3:3, пенали 2:3

У понедјељак:

Халешер - Волфсбург
Карлсруе - Хановер
Ханза - Штутгарт
Енерги Котбус - Бајерн Минхен

Одиграно у суботу:

Кајзерслаутерн - Мајнц 2:0 (0:0)
Алеманија Ахен - Бајер Леверкузен 1:4 (0:2)
Дасендорф - Динамо Дрезден 0:3 (0:1)
Филинген - Фортуна Диселдорф 1:1 (1:0) продужеци 1:3
Дрохтерзен/Асел - Шалке 0:5 (0:1)
Викторија Берлин - Арминија 0:1 (0:1)
Ферл - Аугзбург 2:1 (2:0)
Wакер Нордхаузен - Ерцгебирге Ауе 1:4 (1:1)
Магдебург - Фрајбург 0:0 продужеци 0:1
Вирцбургер Кикерс - Хофенхајм 2:2 (1:1) продужеци 3:3, пенали 4:5
Баунатал - Бохум 2:3 (2:1)
Улм - Хајденхајм 0:2 (0:1)
Атлас Делменхорст - Вердер 1:6 (1:4)

Одиграно у петак:

Ирдинген - Борусија Дортмунд 0:2 (0:0)
Инголштат - Нирнберг 0:1 (0:0)
Сандхаузен - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:1)

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар