Kup: Kostić i Rebić spriječili bruku!

Kostić u brutalnoj formi, Grujić asistirao! Krilni napadač naše reprezentacije ponovo postigao gol, Ajntraht se mučio u DFB kupu. . .  Nakon samo 11 minuta duela sa trećeligašem Valdhof Manhajmom, Ajntraht iz Frankfurta bio je u zaostatku od dva gola, ali je uspio da se uozbilji i plasira u šesnaestinu finala Kupa Njemačke. Vedad Ibišević dvostruki strijelac za Hertu.

Fudbal 11.08.2019 | 22:25
Kup: Kostić i Rebić spriječili bruku!
Ajntraht iz Frankfurta izbegao je prošlogodšnju sudbinu u prvom kolu nemačkog kupa kada ga je izbacio Ulm. Četa Adija Hitera dva puta je danas gubila od trećeligaša Valdhofa u Manhajmu (prvo 2:0, pa 3:2), ali je na kraju uspela da zbije redove i eliminiše žilavog rivala, nekadašnjeg bundesligaša.   

Odličnu partiju ponovo je pružio Filip Kostić. Posle sjajnog projektila protiv Vaduca u Ligi Evropesrpski reprezentativac danas je postigao novi gol van šesnaesterca (za 2:2), a zatim uspeo da lepo posluži Antu Rebića, koji je pogodio za preokret i 4:3. Bio je to početak kraja za domaće fudbalere, koji su fizički potpuno pali... 

Kostićev učinak ostao je upravo u senci Hrvata Rebića. Ovako dobru partiju vihorni napadač nije pružio još od Mundijala. Prošle sezone Rebić je možda bio i pomalo "ugušen" od strane Luke Jovića, ali današnji het-trik pokazuje da se ovaj momak vraća u vrhunsku formu i da je pred njim sjajna sezona. 

Adi Hiter od prvog minuta je šansu dao Dejanu Joveljiću. Mladi Srbin igrao je sat vremena u tandemu sa Rebićem, posle čega je mesto ustupio Portugalcu Pasijensiji. U finišu utakmice austrijski stručnjak na teren je poslao i Mijata Gaćinovića...  

Još jedan Srbin imao je dobar učinak danas. U pitanju je Marko Grujić čija Herta nije imala problema poput Ajntrahta. Berlinci su slavili na gostovanju Ahštetu sa 5:1. Grujić je asistirao kod jednog od dva gola Vedada Ibiševića. 

RB Lajpcig nije se mučio kao što rezultat govori (3:2 protiv Osnabrika, dva pogotka Zabicera i jedan Klostremana), dok su Dramštat, Union Berlin i Holštajn Kil brojali čak do šest. 

Bundesligaš Ajntraht stigao je u Manhajm kao apsolutni favorit u meču prvog kola njemačkog Kupa (DFB Pokal), ali je tim iz Frankfurta morao pošteno da se namuči da u sjajnoj goleadi izbori plasman u narednu fazu takmičenja.

Filip Kostić, Dejan Joveljić i društvo doživjeli su apsolutni šok na startu susreta, s obzirom da je Valmir Sulejmani, fudbaler koji nastupa za reprezentaciju tzv. Kosova, u 3. i 11. minutu tresao mrežu Kevina Trapa, pa je nakon samo desetak minuta igre na semaforu stajalo iznenađujućih 2:0.

Ipak, uspjeli su gosti do odlaska na odmor izjednačiti, a nastavku napraviti veliki preokret. Briljirao je trostruki strijelac Ante Rebić.

VALDHOF MANHAJM - AJNTRAHT 3:5 (2:2)
/Sulejmani 3, 11, Marks 73 - Kamada 21, Kostić 45+1, Rebić 76, 82, 89/

Nakon 2:0 za domaće, stvari su do odlaska na odmor vraćene na početak.

Prvo je zaostatak za domaćinom prepolovio Japanac Dajhi Kamada, da bi u nadoknadi prvog dijela igre Kostić svom timu omogućio egal pred nastavak duela.

Ni u nastavku nije sve bilo idealno za Ajntraht, jer je Jan Hendrik Marks u 73. minutu ponovo vratio prednost Manhajmu.

Ipak, bruku gostiju spriječio je sjajni Rebić, strijelac tri brza pogotka u 76, 82. i 89. minutu, kojim je Ajntraht stigao do teškog trijumfa 5:3 i plasmana u drugo kolo, odnosno šesnaestinu finala Kupa Njemačke.

Izuzetno raspoloženi bili su strijelci i na ostalim današnjim mečevima, gdje je na devet susreta viđena čak 55 golova, odnosno nešto više od šest po meču!

Dva meča otišla su u produžetak, dok je na čak šest viđeno šest i više pogodaka.

Herta je lako izašla na kraj sa Ajhštetom 5:1, članom Regionalne lige (4. rang), uz dva gola Vedada Ibiševića.

Prvoligaš RB Lajpcig takođe se namučio u gostima protiv novajlije u drugoligaškom društvu, Osnabrika, gdje je slavio 3:2, dok su i na skoro svim ostalim mečevima uspješniji bili gosti.

DFB POKAL - 1. KOLO:

Zalmror - Holštajn Kil 0:6 (0:1)
Germanija Halberštat - Union Berlin 0:6 (0:1)
Rodinghauzen - Paderborn 3:3 (0:2) penali 2:4
Valdhof Manhajm - Ajntraht 3:5 (2:2)
Obernojland - Darmštat 1:6 (0:3)
Sarbriken - Jan Regenzburg 3:2 (0:0)
Libek - St. Pauli 2:2 (1:0) produžeci 3:3, penali 3:4
Ajhštet - Herta 1:5 (0:3)
Osnabrik - RB Lajpcig 2:3 (1:3)
Hemnicer - HSV 2:2 (0:0) penali 5:6
Duizburg - Grojter Firt 2:0 (2:0)
Veen Vizbaden - Keln 2:2 (0:2) produžeci 3:3, penali 2:3

U ponedjeljak:

Halešer - Volfsburg
Karlsrue - Hanover
Hanza - Štutgart
Energi Kotbus - Bajern Minhen

Odigrano u subotu:

Kajzerslautern - Majnc 2:0 (0:0)
Alemanija Ahen - Bajer Leverkuzen 1:4 (0:2)
Dasendorf - Dinamo Drezden 0:3 (0:1)
Filingen - Fortuna Diseldorf 1:1 (1:0) produžeci 1:3
Drohterzen/Asel - Šalke 0:5 (0:1)
Viktorija Berlin - Arminija 0:1 (0:1)
Ferl - Augzburg 2:1 (2:0)
Waker Nordhauzen - Ercgebirge Aue 1:4 (1:1)
Magdeburg - Frajburg 0:0 produžeci 0:1
Vircburger Kikers - Hofenhajm 2:2 (1:1) produžeci 3:3, penali 4:5
Baunatal - Bohum 2:3 (2:1)
Ulm - Hajdenhajm 0:2 (0:1)
Atlas Delmenhorst - Verder 1:6 (1:4)

Odigrano u petak:

Irdingen - Borusija Dortmund 0:2 (0:0)
Ingolštat - Nirnberg 0:1 (0:0)
Sandhauzen - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:1)

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar