ЕП: ''Орлићи'' лако против ''Змајића''!

Кадети се "дигли" после Француске, БиХ лакши залогај! "Орлићи" у нокаут фазу улазе са друге позиције. . .  Чека се противник у осмини финала.

Кошарка 11.08.2019 | 17:45
ЕП: ''Орлићи'' лако против ''Змајића''!
Није било пада самопоуздања после пораза од Француске!

Мушка кадетска репрезентација Србије у кошарци савладала је вршњаке из Босне и Херцеговине у 3. колу Еуробаскета у Удинама, и то више него убедљиво 77:61(25:11, 15:17, 19:12, 18:21), па ће у нокаут фазу са друге позиције - иза "триколора".

У тиму тренера Саше Никитовића највише се истакао Никола Шарановић са 16 поена, док је двоцифрен био још и Михаило Петровић са 11 - и интересантно је да су обојица меч почели с клупе.

Друга фаза почиње од уторка, а Србија ће тамо играти са трећепласираним из групе "Ц" у којој ту позицију тренутно "држи" Словенија, али нису одиграни још сви мечеви. Играју са Литванцима који би у случају пораза заузели њихову позицију, док је мало вероватно да Естонија изненади Турску.

Можда су играчи БиХ данас пружили најбољу партију у досадашњем делу Европског првенства, али то није било ни приближно довољно да се пружи иоле озбиљнији отпор репрезентацији Србије. Већ од старта меча, млади кошаркаши су се одлепили на двоцифрену разлику коју су до краја сусрета успели и да одрже, 77:61.

Занимљиво, прву мини-серију на сусрету направили су Босанци који су повели резултатом 6:2, а онда напрасно стали и дозволили Србији да веже чак десет узастопних поена. Нису се сналазиле наше западне комшије, нарочито у одбрани, па је Србија највише преко Стефана Дабовића из Динамика, те Николе Шарановића из Црвене звезде успевала да искористи те „рупе“. На крају прве деонице, српски састав водио је резултатом 25:11.

Донекле су успели да се консолидују босански кошаркаши у другој четвртини и да у једном тренутку приђу и на свега шест поена заостатка. Ипак, Србија је адекватно одреаговала и сачувала је предност која је на полувремену гласила 40:28.

Да Босна и Херцеговина нема шта да тражи на овом сусрету, показала нам је трећа четвртина. Једноставно, српски састав наставио је тамо где је стао у првих 20 минута и добром игром у нападу успео је да у потпуности дотуче ривала и да у последњих десет минута утакмице унесе великих „плус 19“, 59:40.

Слично као и у првом полувремену, након тога је дошло до одређеног опуштања у српском саставу, а селектор Србије, Саша Никитовић, одлучио се да изротира састав и шансу пружи и момцима са мањом минутажом. И они су пружили задовољавајућу игру и нису дозволили Босанцима да се превише приближе, па је меч завршен победом српског састава резултатом 77:61.

Најефикаснији у редовима Србије овога пута био је Никола Шарановић са 16 постигнутих поена, а двоцифрен је био и Михаило Петровић са 11 убачених поена. Сасвим солидни су били и Филип Бранковић са девет, Стефан Дабовић и Никола Радовановић са по осам, те Матија Белић и Алекса Обрадовић са по седам поена.

Кошаркаши Србије су тако групну фазу такмичења завршили са две победе против Грчке и Босне, те једним поразом против Француске и заузели су друго место међу ова четири тима. То значи да ће у осмини финала играти против трећепласиране селекције Групе Ц у којој се налазе Турска, Литванија, Словенија и Естонија. Мечеви у овој групи играју се нешто касније вечерас.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – СРБИЈА 61:77

Арена: „Палацето Марио Векијато“
Гледалаца: 100
Судије: Танел Суслов (Естонија), Мехмет Сахин (Турска), Владимир Занев (Кипар)

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Ребић 2, Бојанић , Мердановић 1, Мулић 5, Човић 2, Мујезиновић, Јешић 9, Радниновић 16, Пуце 8, Милић 2, Чолак 5, Делалић 3

СРБИЈА: Ђуришић 2, Радовановић 8, Бошковић, Милијашевић 3, Стефановић 2, Марковић 4, Шарановић 16, Петровић 11, Белић 7, Бранковић 9, Обрадовић 7, Дабовић 8

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар