EP: ''Orlići'' lako protiv ''Zmajića''!

Kadeti se "digli" posle Francuske, BiH lakši zalogaj! "Orlići" u nokaut fazu ulaze sa druge pozicije. . .  Čeka se protivnik u osmini finala.

Košarka 11.08.2019 | 17:45
EP: ''Orlići'' lako protiv ''Zmajića''!
Nije bilo pada samopouzdanja posle poraza od Francuske!

Muška kadetska reprezentacija Srbije u košarci savladala je vršnjake iz Bosne i Hercegovine u 3. kolu Eurobasketa u Udinama, i to više nego ubedljivo 77:61(25:11, 15:17, 19:12, 18:21), pa će u nokaut fazu sa druge pozicije - iza "trikolora".

U timu trenera Saše Nikitovića najviše se istakao Nikola Šaranović sa 16 poena, dok je dvocifren bio još i Mihailo Petrović sa 11 - i interesantno je da su obojica meč počeli s klupe.

Druga faza počinje od utorka, a Srbija će tamo igrati sa trećeplasiranim iz grupe "C" u kojoj tu poziciju trenutno "drži" Slovenija, ali nisu odigrani još svi mečevi. Igraju sa Litvancima koji bi u slučaju poraza zauzeli njihovu poziciju, dok je malo verovatno da Estonija iznenadi Tursku.

Možda su igrači BiH danas pružili najbolju partiju u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva, ali to nije bilo ni približno dovoljno da se pruži iole ozbiljniji otpor reprezentaciji Srbije. Već od starta meča, mladi košarkaši su se odlepili na dvocifrenu razliku koju su do kraja susreta uspeli i da održe, 77:61.

Zanimljivo, prvu mini-seriju na susretu napravili su Bosanci koji su poveli rezultatom 6:2, a onda naprasno stali i dozvolili Srbiji da veže čak deset uzastopnih poena. Nisu se snalazile naše zapadne komšije, naročito u odbrani, pa je Srbija najviše preko Stefana Dabovića iz Dinamika, te Nikole Šaranovića iz Crvene zvezde uspevala da iskoristi te „rupe“. Na kraju prve deonice, srpski sastav vodio je rezultatom 25:11.

Donekle su uspeli da se konsoliduju bosanski košarkaši u drugoj četvrtini i da u jednom trenutku priđu i na svega šest poena zaostatka. Ipak, Srbija je adekvatno odreagovala i sačuvala je prednost koja je na poluvremenu glasila 40:28.

Da Bosna i Hercegovina nema šta da traži na ovom susretu, pokazala nam je treća četvrtina. Jednostavno, srpski sastav nastavio je tamo gde je stao u prvih 20 minuta i dobrom igrom u napadu uspeo je da u potpunosti dotuče rivala i da u poslednjih deset minuta utakmice unese velikih „plus 19“, 59:40.

Slično kao i u prvom poluvremenu, nakon toga je došlo do određenog opuštanja u srpskom sastavu, a selektor Srbije, Saša Nikitović, odlučio se da izrotira sastav i šansu pruži i momcima sa manjom minutažom. I oni su pružili zadovoljavajuću igru i nisu dozvolili Bosancima da se previše približe, pa je meč završen pobedom srpskog sastava rezultatom 77:61.

Najefikasniji u redovima Srbije ovoga puta bio je Nikola Šaranović sa 16 postignutih poena, a dvocifren je bio i Mihailo Petrović sa 11 ubačenih poena. Sasvim solidni su bili i Filip Branković sa devet, Stefan Dabović i Nikola Radovanović sa po osam, te Matija Belić i Aleksa Obradović sa po sedam poena.

Košarkaši Srbije su tako grupnu fazu takmičenja završili sa dve pobede protiv Grčke i Bosne, te jednim porazom protiv Francuske i zauzeli su drugo mesto među ova četiri tima. To znači da će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane selekcije Grupe C u kojoj se nalaze Turska, Litvanija, Slovenija i Estonija. Mečevi u ovoj grupi igraju se nešto kasnije večeras.

BOSNA I HERCEGOVINA – SRBIJA 61:77

Arena: „Palaceto Mario Vekijato“
Gledalaca: 100
Sudije: Tanel Suslov (Estonija), Mehmet Sahin (Turska), Vladimir Zanev (Kipar)

BOSNA I HERCEGOVINA: Rebić 2, Bojanić , Merdanović 1, Mulić 5, Čović 2, Mujezinović, Ješić 9, Radninović 16, Puce 8, Milić 2, Čolak 5, Delalić 3

SRBIJA: Đurišić 2, Radovanović 8, Bošković, Milijašević 3, Stefanović 2, Marković 4, Šaranović 16, Petrović 11, Belić 7, Branković 9, Obradović 7, Dabović 8

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar