''Рекао ми је: - Не брини, нећу дуго... сад га више нема!''

Дан послије стравичне саобраћајне несреће која се прекјуче догодила на Ибарској магистрали, код мјеста Жупањац недалеко од Лазаревца, када је БМВ великом брзином ударио у такси возило “дачију”, у којој је погинуло четворо, а петоро младих повријеђено, породице страдалих и даље не могу да вјерују какво их је зло снашло.

Србија 11.08.2019 | 16:32
''Рекао ми је: - Не брини, нећу дуго... сад га више нема!''
Исту бол преживљавају они који су заувијек изгубили најрођеније – Катарину Иванковић (20), Александра Саватића (22), Ђорђа Суботића (19) и Ђорђа Белушевића (22), али и они чија су дјеца повријеђена и још се налазе у болници.

Како сазнају Новости из Ургентног центра, у најкритичнијем стању је и даље Стефан Стевановић (17) из Ваљева, који је кобне ноћи био у “дачији”.

– Пацијент има озбиљне повреде и још увијек му је живот угрожен. Љекари све чине да му спасу живот – кажу из УЦ.

Кућа Стевановића у Ваљеву, у суботу је била – закључана.

– Стефанови родитељи, Драгољуб и Снежа, отишли су рано изјутра да виде мјесто гдје је била несрећа и запале свеће страдалој дјеци, а онда у УЦ. Рекли су им да дођу како би дали крв за сина, коме је она неопходна. Стефан је, иначе, више пута оперисан. Одстрањена му је слезина, има сонду, али највећи проблем је крварење на мозгу. Ипак се родитељи, као и сви ми, надају најбољем – кажу комшије.

Сазнају и да је у суботу, из Њемачке, гдје иначе живи и ради, у Србију, односно у Београд, стигла Александра, сестра Драгољуба Стевановића и мајка погинулог младића из “дачије” – Ђорђа Суботића. Комшије причају да је жена у потпуном шоку.

– Кажу да је првим аутобусом који је успјела да ухвати, дошла у Србију. Наводно, Ђорђева мајка ће ићи најприје да идентификује сина, а потом, заједно са братом Драгољубом, у посјету његовом тешко повријеђеном дјетету Стефану. Страхота једна шта их је снашло! Драгољуб је очајан, јер му се син бори за живот у болници, а сестрић је погинуо. Обојицу их је он одгајао од малих ногу и били су му све…

И у кући трагично настрадалог Ђорђа Белушевића, из мионичког села Робаје – невјерица, сузе, лелек. И Ђорђе је један од страдалих из “дачије”. Он се, како сазнајемо, иако са тешким повредама, борио за живот. Међутим, није успио.

И његов млади живот угасио се прекјуче, нешто послије 16 часова, односно петнаестак сати послије саобраћајне несреће.

У дворишту куће Белушевића у суботу се окупили родбина, пријатељи, комшије. Бака Косара не крије сузе, неутјешна.

– Боже, шта да радим сада без дјетета? Гајила сам га одмалена, био ми је миљенче. Отишао је прексиноћ, само у мајици и шортсу од куће. Каже: “Бако, зову ме Стефан и Ђорђе да идем с њима. Не брини, нећу дуго.” И, оде. Ни сад не знамо гдје су били, али до јутра нема Ђорђа да дође кући, а то није личило на њега. Забринули смо се, али нико није слутио да више никада неће ући у двориште и у кућу…

Ђорђев брат Марко каже да је, кад му се брат није појавио током прекјучерашњег дана, посумњао да се нешто лоше догодило.

– Позвао сам Стефановог оца и питао гдје су му син и сестрић. Није знао, био је забринут и рекао ми је да је њихов нестанак пријавио полицији. Питао сам га зна ли да ли је и мој брат с њима, али несрећни човјек није могао да ми да одговор. Већ увелико се тада у медијима појавила вијест о саобраћајној несрећи на Ибарској магистрали. Сумњао сам, али се и надао, све до прексиноћ, када смо сазнали да смо заувијек изгубили брата и два његова друга – имењака Ђорђа, и Ацу таксисту који их је возио.

Ни Марко, као ни његова сестра Марија, не знају гдје им се брат са другарима упутио кобне ноћи.

У Петки код Лазаревца у суботу је сахрањена Катарина Иванковић, дјевојка из БМВ-а, која је погинула. Александар Саватић из Ваљева, таксиста из “дачије”, биће сахрањен у понедјељак, а имењаци, двојица Ђорђа, у уторак или сриједу, у ваљевским селима, одакле им потичу породице.

Повријеђени се опорављају

Власник БМВ-а Стефан Матовић, који је сједио позади у свом возилу, у несрећи је задобио прелом кука, због чега је пребачен у болницу у Београд. Тешке повреде задобила је и Кристина Васиљевић, дјевојка Николе Михајловића, који је возио БМВ и прошао са лаким повредама. Лакше повреде има Стефан Ивановић, који је сједио иза Кристине која је била у БМВ-у на сувозачком мјесту.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар