Мото ГП: Драма у Аустрији!

Довициозо у последњој кривини дошао до победе! На сјајној трци МотоГП серије на стази Шпилберг победу је однео Андреа Довициозо испред Марка Маркеса и Фабија Квартарара.

Остали спортови 11.08.2019 | 15:29
Мото ГП: Драма у Аустрији!
Сјајан старт трке у Аустрији, Марк Маркес је под притиском погрешио што се не виђа често и умало избацио и себе и Довициоза у већ у првом кругу.

Фабио Квартараро је то искористио на најбољи начин и преузео водећу позицију, а за то време популарни "Доктор" Валентино Роси долази до петог места и борбе са Маркесом за 4. позицију.

Пол Еспаргаро и Кал Крачлоу су током другог круга имали одвојени инцидент, излетели са стазе и веома рано завршили трку.

Док се Маркес мучио да обиђе Џека Милера, Валентино Роси се додатно приближио и паметно чекао своју шансу чак и када је Милер изгубио битку са актуелним шампионом на Хонди.

Андреа Довициозо преузима прву позицију, неки ће рећи и очекивано, а Квартараро је веома брзо изгубио битку и од Маркеса, па смо поново имали онај епски дуел два велика ривала Андрее Довициоза и Марка Маркеса.

Каква борба, лактови Довициоза и Маркеса били су на удаљености од буквално милиметар на 20 кругова до краја, борили су се за позицију у свакој кривини и за ово време је Џек Милер погрешио у кривини број 9 и излетео са стазе, па је и он нешто раније завршио трку.

Направио је Маркес предност од неколико десетинки и већ је било теже Довициозу да га сустигне, који ипак није одустајао од битке за позицију број један и на 9 кругова до краја успева да обиђе Маркеса и врати се на прво место.

Остали возачи су били у другом плану због спектакуларне "личне" борбе Маркеса и Довициоза, њих двојица већ годинама воде епске битке на овој стази и сада је ситуација била идентична, Маркес је имао веома лепу прилику да обиђе Довија, али му није било дозвољено.

На три круга пре краја, Маркес успева да обиђе Довициоза, он се прво враћа на прво место па онда у наредној кривини губи позицију наставља се "лудница", Маркесу бежи задњи крај Довициозо га обилази па онда и он греши и Маркес остаје први и успева да се мало одлепи.

У последњи круг смо ушли уз благи контакт поменуте двојице, али је Маркес успео да створи предност да би Андреа Довициозо нестварним маневром у последњој кривини успева да "превари" Марка Маркеса и да оствари победу у трци за Велику награду Аустрије!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар