Moto GP: Drama u Austriji!

Doviciozo u poslednjoj krivini došao do pobede! Na sjajnoj trci MotoGP serije na stazi Špilberg pobedu je odneo Andrea Doviciozo ispred Marka Markesa i Fabija Kvartarara.

Ostali sportovi 11.08.2019 | 15:29
Moto GP: Drama u Austriji!
Sjajan start trke u Austriji, Mark Markes je pod pritiskom pogrešio što se ne viđa često i umalo izbacio i sebe i Dovicioza u već u prvom krugu.

Fabio Kvartararo je to iskoristio na najbolji način i preuzeo vodeću poziciju, a za to vreme popularni "Doktor" Valentino Rosi dolazi do petog mesta i borbe sa Markesom za 4. poziciju.

Pol Espargaro i Kal Kračlou su tokom drugog kruga imali odvojeni incident, izleteli sa staze i veoma rano završili trku.

Dok se Markes mučio da obiđe Džeka Milera, Valentino Rosi se dodatno približio i pametno čekao svoju šansu čak i kada je Miler izgubio bitku sa aktuelnim šampionom na Hondi.

Andrea Doviciozo preuzima prvu poziciju, neki će reći i očekivano, a Kvartararo je veoma brzo izgubio bitku i od Markesa, pa smo ponovo imali onaj epski duel dva velika rivala Andree Dovicioza i Marka Markesa.

Kakva borba, laktovi Dovicioza i Markesa bili su na udaljenosti od bukvalno milimetar na 20 krugova do kraja, borili su se za poziciju u svakoj krivini i za ovo vreme je Džek Miler pogrešio u krivini broj 9 i izleteo sa staze, pa je i on nešto ranije završio trku.

Napravio je Markes prednost od nekoliko desetinki i već je bilo teže Doviciozu da ga sustigne, koji ipak nije odustajao od bitke za poziciju broj jedan i na 9 krugova do kraja uspeva da obiđe Markesa i vrati se na prvo mesto.

Ostali vozači su bili u drugom planu zbog spektakularne "lične" borbe Markesa i Dovicioza, njih dvojica već godinama vode epske bitke na ovoj stazi i sada je situacija bila identična, Markes je imao veoma lepu priliku da obiđe Dovija, ali mu nije bilo dozvoljeno.

Na tri kruga pre kraja, Markes uspeva da obiđe Dovicioza, on se prvo vraća na prvo mesto pa onda u narednoj krivini gubi poziciju nastavlja se "ludnica", Markesu beži zadnji kraj Doviciozo ga obilazi pa onda i on greši i Markes ostaje prvi i uspeva da se malo odlepi.

U poslednji krug smo ušli uz blagi kontakt pomenute dvojice, ali je Markes uspeo da stvori prednost da bi Andrea Doviciozo nestvarnim manevrom u poslednjoj krivini uspeva da "prevari" Marka Markesa i da ostvari pobedu u trci za Veliku nagradu Austrije!

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar