Ђорђевић: Имамо фантастична имена, али...

. . . имена не играју! Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да ће се трудити да играчима уклони тензију и да је за Светско првенство потребна много већа енергија.

Кошарка 11.08.2019 | 20:40
Ђорђевић: Имамо фантастична имена, али...
"Велика победа свих нас и вас који се баве кошарком и који живе за њу, била је прелепа слика у Арени. Морам да захвалим свима који су дошли. Без обзира на то што имамо искусне момке и момке који су прошли 100 битака до сада, мислим да је на њих утицала та атмосфера на почетку. Осетила се тензија у телима, погледима играча на почетку, мислим да нам треба више утакмица против оваквих противника. Мислим да ћу у разговорима са играчима успети да склоним ту тензију. Доста се прица о томе шта радимо, за коју медаљу се боримо, ми не бежимо од тога, али играчи понекад осете притисак", рекао је Ђорђевић новинарима.

Србија је у суботу увече у пуној Арени у Београду победила Литванију са 72:68 у припремној утакмици за Светско првенство. Ђорђевић је критиковао игру у одбрани.

"Сматрам да одбрана није довољно добра када немамо покретљиве играче на петици, то је велики проблем, то морамо да решавамо. Бобан Марјановиц ту има доста проблема. Не доминирамо блокадама иако имамо висину. Мислим да енергија са којом смо ушли није била добра, мора то јаче, снажније, сигурније у себе. Стално помињем Милосављевица и Лучића, и начин на који они играју, али то је оно што нас је красило свих овох година и то је та карактеристика која је преко потребна", казао је Ђорђевић.

Говорећи о играчима у тиму, навео је да су имена на папиру фантастична.

"Имена су фантастична на папиру, али имена не играју. Када се изађе на терен, мора да се бори максимално. Ниједан од играча не треба да има неки притисак. Снага мора да буде у заједништву, дељењу одговорности. Имамо 12 или 14 репрезентативаца Србије. Мене не занима где ко игра. Ја их тренирам, тражим да се уклопе у насу игру, да забораве клупске обавезе већ да се укључе у ово сто ми играмо. Када буде било неопходно, ја цу их јавно похвалити", истакао је селектор.

Ђорђевић је навео да је Никола Јокић добио већу минутажу од планиране, уз речи да је "ово за њега тренинг".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар