Đorđević: Imamo fantastična imena, ali...

. . . imena ne igraju! Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da će se truditi da igračima ukloni tenziju i da je za Svetsko prvenstvo potrebna mnogo veća energija.

Košarka 11.08.2019 | 20:40
Đorđević: Imamo fantastična imena, ali...
"Velika pobeda svih nas i vas koji se bave košarkom i koji žive za nju, bila je prelepa slika u Areni. Moram da zahvalim svima koji su došli. Bez obzira na to što imamo iskusne momke i momke koji su prošli 100 bitaka do sada, mislim da je na njih uticala ta atmosfera na početku. Osetila se tenzija u telima, pogledima igrača na početku, mislim da nam treba više utakmica protiv ovakvih protivnika. Mislim da ću u razgovorima sa igračima uspeti da sklonim tu tenziju. Dosta se prica o tome šta radimo, za koju medalju se borimo, mi ne bežimo od toga, ali igrači ponekad osete pritisak", rekao je Đorđević novinarima.

Srbija je u subotu uveče u punoj Areni u Beogradu pobedila Litvaniju sa 72:68 u pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo. Đorđević je kritikovao igru u odbrani.

"Smatram da odbrana nije dovoljno dobra kada nemamo pokretljive igrače na petici, to je veliki problem, to moramo da rešavamo. Boban Marjanovic tu ima dosta problema. Ne dominiramo blokadama iako imamo visinu. Mislim da energija sa kojom smo ušli nije bila dobra, mora to jače, snažnije, sigurnije u sebe. Stalno pominjem Milosavljevica i Lučića, i način na koji oni igraju, ali to je ono što nas je krasilo svih ovoh godina i to je ta karakteristika koja je preko potrebna", kazao je Đorđević.

Govoreći o igračima u timu, naveo je da su imena na papiru fantastična.

"Imena su fantastična na papiru, ali imena ne igraju. Kada se izađe na teren, mora da se bori maksimalno. Nijedan od igrača ne treba da ima neki pritisak. Snaga mora da bude u zajedništvu, deljenju odgovornosti. Imamo 12 ili 14 reprezentativaca Srbije. Mene ne zanima gde ko igra. Ja ih treniram, tražim da se uklope u nasu igru, da zaborave klupske obaveze već da se uključe u ovo sto mi igramo. Kada bude bilo neophodno, ja cu ih javno pohvaliti", istakao je selektor.

Đorđević je naveo da je Nikola Jokić dobio veću minutažu od planirane, uz reči da je "ovo za njega trening".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar