Италијани направили нови рез, отпала још тројица!

Ривал Србије у групи скратио листу, опхрван проблемима са повредама. . .

Кошарка 11.08.2019 | 20:02
Италијани направили нови рез, отпала још тројица!
Селектор италијанске репрезентације, Мео Сакети, имаће веома тежак посао да одабере 12 кошаркаша који ће отпутовати у Кину на Мундобаскет крајем овог августа. По завршетку Верона Купа, објављено је да је списак скраћен за још три имена, па тако Андреа Чинчарини, РикардоМораскини и Михеле Витали неће наставити припреме са Азурима.

Још увек над италијанским саставом стоји густа магла, пошто је Николо Мели и даље под знаком питања за одлазак у Кину, а Данило Галинари и Луиђи Датоме такође неће провести ни минут на терену све до почетка Светског првенства. То значи да ће прескочити и предстојећи Акрополис Куп.

Добре вести за Италијане представља чињеница да су сви остали кошаркаши здрави и спремни за изазове који им предстоје. Сакети тако и даље може да рачуна на услуге Авудуа Абаса, Пијетра Арадорија, Марка Белинелија, Пол Билига, Џеф Брукс, Амедео Делавале, Аријел Филој, Алесандро Ђентиле, Данијел Хекет, Ђампаоло Ричи, Брајан Сакети, Амедео Теситори и Лука Витали, уз већ поменуту тројку.

Италијани припреме настављају 13. августа, а одмах сутрадан ће имати веома занимљив окршај са репрезентацијом Венецуеле. После тога следи пут у Атину где ће играти са Грчком 16. августа, Србијом дан касније и Турском 18. августа, пре него што се и званично запуте у Кину 19. августа.

Италија се налази у групи заједно са репрезентацијом Србије, уз Филипине и Анголу. Азури први меч играју 31. августа против Филипина, у другом колу излазе на мегдан Анголи, док је треће коло резервисано за меч са нашом селекцијом.

САСТАВ ИТАЛИЈЕ

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Амедео Делавале (Олимпија Милано), Аријел Филој (Венеција), Данијел Хекет (ЦСКА Москва)

БЕКОВИ: Пијетро Арадори (Фортитудо Болоња), Марко Белинели (Сан Антонио), Алесандро Ђентиле (слободан играч), Лука Витали (Бреша)

КРИЛА: Луиђи Датоме (Фенербахче), Авуду Абас (Бреша), Џеф Брукс (Олимпија Милано), Брајан Сакети (Бреша)

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Николо Мели (Њу Орлеанс), Данило Галинари (Оклахома), Ђампаоло Ричи (Виртус Болоња)

ЦЕНТРИ: Пол Билига (Олимпија Милано), Амедео Тестиори (Тревизо)

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар