Italijani napravili novi rez, otpala još trojica!

Rival Srbije u grupi skratio listu, ophrvan problemima sa povredama. . .

Košarka 11.08.2019 | 20:02
Italijani napravili novi rez, otpala još trojica!
Selektor italijanske reprezentacije, Meo Saketi, imaće veoma težak posao da odabere 12 košarkaša koji će otputovati u Kinu na Mundobasket krajem ovog avgusta. Po završetku Verona Kupa, objavljeno je da je spisak skraćen za još tri imena, pa tako Andrea Činčarini, RikardoMoraskini i Mihele Vitali neće nastaviti pripreme sa Azurima.

Još uvek nad italijanskim sastavom stoji gusta magla, pošto je Nikolo Meli i dalje pod znakom pitanja za odlazak u Kinu, a Danilo Galinari i Luiđi Datome takođe neće provesti ni minut na terenu sve do početka Svetskog prvenstva. To znači da će preskočiti i predstojeći Akropolis Kup.

Dobre vesti za Italijane predstavlja činjenica da su svi ostali košarkaši zdravi i spremni za izazove koji im predstoje. Saketi tako i dalje može da računa na usluge Avudua Abasa, Pijetra Aradorija, Marka Belinelija, Pol Biliga, Džef Bruks, Amedeo Delavale, Arijel Filoj, Alesandro Đentile, Danijel Heket, Đampaolo Riči, Brajan Saketi, Amedeo Tesitori i Luka Vitali, uz već pomenutu trojku.

Italijani pripreme nastavljaju 13. avgusta, a odmah sutradan će imati veoma zanimljiv okršaj sa reprezentacijom Venecuele. Posle toga sledi put u Atinu gde će igrati sa Grčkom 16. avgusta, Srbijom dan kasnije i Turskom 18. avgusta, pre nego što se i zvanično zapute u Kinu 19. avgusta.

Italija se nalazi u grupi zajedno sa reprezentacijom Srbije, uz Filipine i Angolu. Azuri prvi meč igraju 31. avgusta protiv Filipina, u drugom kolu izlaze na megdan Angoli, dok je treće kolo rezervisano za meč sa našom selekcijom.

SASTAV ITALIJE

PLEJMEJKERI: Amedeo Delavale (Olimpija Milano), Arijel Filoj (Venecija), Danijel Heket (CSKA Moskva)

BEKOVI: Pijetro Aradori (Fortitudo Bolonja), Marko Belineli (San Antonio), Alesandro Đentile (slobodan igrač), Luka Vitali (Breša)

KRILA: Luiđi Datome (Fenerbahče), Avudu Abas (Breša), Džef Bruks (Olimpija Milano), Brajan Saketi (Breša)

KRILNI CENTRI: Nikolo Meli (Nju Orleans), Danilo Galinari (Oklahoma), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja)

CENTRI: Pol Biliga (Olimpija Milano), Amedeo Testiori (Trevizo)

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar