Теова повреда - велики разлог за бригу...

Одлазак плејмејкера са терена пробудио је стрепњу, јер му је исти бол већ правио крупне проблеме. Да ли ће бити у стању да игра Мундобаскет?

Кошарка 11.08.2019 | 18:46
Теова повреда - велики разлог за бригу...
Милош Теодосић, капитен репрезентације Србије, отишао је у суботу право из Штарк арене на снимање, јер је у шестом минуту утакмице против Литваније сам напустио терен. 

После шута Владимира Лучића са дистанце, Литванци су кренули у напад, а Тео је остао на њиховој половини и сам кренуо на клупи, јер је осетио бол у нози. Два минута након тога отишао је у свлачионицу и више се није враћао.

После меча, селектор Ђорђевић објаснио је да је Теодосић повредио пету, што буди бригу и питања којом динамиком ће се Тео даље припремати за Светско првенство (31. август - 15. септембар).

"Милош је осетио проблем у фасцији и видећемо шта је", изјавио је шеф струке репрезентације, а Теова историја сличне повреде није добра.

За време своје последње сезоне у ЦСКА, у такмичарској 2016/17, Теодосић је зими пропуштао мечеве у континуитету због бола у истом пределу. Касније, током пролећа, наступао је у плеј-офу Евролиге практично без тренинга, а тренер "армејаца" Димитрис Итудис открио је да је Тео "играо под ињекцијама, а са великим болом у стопалу".

Касније те године, Ђорђевић је објаснио да хронична повреда листа није допустила Теу да игра на Еуробаскету, па је капитен посветио лето припреми за САД, где су проблеми дефинитивно омели успешнију НБА каријеру лидера "орлова".

У октобру 2018, поново је повредио стопало, и то после само две утакмице. Остала је упамћена Теова слика како лежи крај терена држећи патику, после чега су га саиграчи из Ел-Еј Клиперса изнели са терена, на почетак двомесечне паузе.



Писали смо тада о плантарном фаститису, тетиви стопала која повезује пету са прстима, а која по свему судећи прети да угрози и ово лето главног организатора игре "орлова".

Крајем сезоне 2017/18, Теу се поново појавио проблем са стопалом и то у периоду у којем је имао најбоље бројке у НБА каријери... 

Овог лета, после пола године паузе од такмичарске кошарке, Теодосић је на Копаонику, током припрема репрезентације, на питање о свом стању одговорио да не трпи никакве проблеме и да се осећа супер.

Нажалост, десетак дана касније догодила се утакмица против Литваније и Србија опет стрепи због бољке која не оставља на миру капитена...

Репрезентација је у недељу ујутру отпутовала у Каунас, на "реванш" против Литванаца у понедељак, а претпоставка је да ће Тео пропустити тај меч, пре свега јер ова повреда захтева мировање.

Такође, брзо ће бити познато да ли ће сјајни "плеј" бити у стању да оде у Атину, на Акрополис куп који ће бити одигран од петка до недеље. Два дана после тог турнира, Ђорђевић ће повести екипу у Кину, на финиш припрема и нада је да ће Тео бити у стању да уђе у тај авион.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар