Teova povreda - veliki razlog za brigu...

Odlazak plejmejkera sa terena probudio je strepnju, jer mu je isti bol već pravio krupne probleme. Da li će biti u stanju da igra Mundobasket?

Košarka 11.08.2019 | 18:46
Teova povreda - veliki razlog za brigu...
Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije Srbije, otišao je u subotu pravo iz Štark arene na snimanje, jer je u šestom minutu utakmice protiv Litvanije sam napustio teren. 

Posle šuta Vladimira Lučića sa distance, Litvanci su krenuli u napad, a Teo je ostao na njihovoj polovini i sam krenuo na klupi, jer je osetio bol u nozi. Dva minuta nakon toga otišao je u svlačionicu i više se nije vraćao.

Posle meča, selektor Đorđević objasnio je da je Teodosić povredio petu, što budi brigu i pitanja kojom dinamikom će se Teo dalje pripremati za Svetsko prvenstvo (31. avgust - 15. septembar).

"Miloš je osetio problem u fasciji i videćemo šta je", izjavio je šef struke reprezentacije, a Teova istorija slične povrede nije dobra.

Za vreme svoje poslednje sezone u CSKA, u takmičarskoj 2016/17, Teodosić je zimi propuštao mečeve u kontinuitetu zbog bola u istom predelu. Kasnije, tokom proleća, nastupao je u plej-ofu Evrolige praktično bez treninga, a trener "armejaca" Dimitris Itudis otkrio je da je Teo "igrao pod injekcijama, a sa velikim bolom u stopalu".

Kasnije te godine, Đorđević je objasnio da hronična povreda lista nije dopustila Teu da igra na Eurobasketu, pa je kapiten posvetio leto pripremi za SAD, gde su problemi definitivno omeli uspešniju NBA karijeru lidera "orlova".

U oktobru 2018, ponovo je povredio stopalo, i to posle samo dve utakmice. Ostala je upamćena Teova slika kako leži kraj terena držeći patiku, posle čega su ga saigrači iz El-Ej Klipersa izneli sa terena, na početak dvomesečne pauze.



Pisali smo tada o plantarnom fastitisu, tetivi stopala koja povezuje petu sa prstima, a koja po svemu sudeći preti da ugrozi i ovo leto glavnog organizatora igre "orlova".

Krajem sezone 2017/18, Teu se ponovo pojavio problem sa stopalom i to u periodu u kojem je imao najbolje brojke u NBA karijeri... 

Ovog leta, posle pola godine pauze od takmičarske košarke, Teodosić je na Kopaoniku, tokom priprema reprezentacije, na pitanje o svom stanju odgovorio da ne trpi nikakve probleme i da se oseća super.

Nažalost, desetak dana kasnije dogodila se utakmica protiv Litvanije i Srbija opet strepi zbog boljke koja ne ostavlja na miru kapitena...

Reprezentacija je u nedelju ujutru otputovala u Kaunas, na "revanš" protiv Litvanaca u ponedeljak, a pretpostavka je da će Teo propustiti taj meč, pre svega jer ova povreda zahteva mirovanje.

Takođe, brzo će biti poznato da li će sjajni "plej" biti u stanju da ode u Atinu, na Akropolis kup koji će biti odigran od petka do nedelje. Dva dana posle tog turnira, Đorđević će povesti ekipu u Kinu, na finiš priprema i nada je da će Teo biti u stanju da uđe u taj avion.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar