Саво Милошевић о доласку Асана и Звезди...

Имају већу подршку државе! „Малатија може 40 посто боље, наша је срећа што смо их ухватили у овој фази“, поручио тренер црно-белих.

Фудбал 11.08.2019 | 14:39
Саво Милошевић о доласку Асана и Звезди...
Освајањем Купа Саво Милошевић је показао да у њему „чучи“озбиљан тренерски потенцијал, а довођењм Асана некада сјајни нападач је демонстрирао да има истанчан осећај да „нањуши“ капитално појачање.

Инсистирао је на довођењу брзоногог Јапанца – и погодио право у центар мете. Показала је то утакмица са Малатијом, коју је обележио доскорашњи члан Арсенала. О трансферу који је разгалио Гробаре, али и многим другим темама млади стручњак је говорио у опшрином интервју за Спортски Журнал.

За почетак дотакао се „операције Асано“ и како је уопште успео играчапод уговором са Арсеналом да доведе у Београд.

„Могу да напишем књигу! До Јапанца сам дошао преко пријатеља запосленог у швајцарској агенцији, озбиљној, чији је он клијент. Та њихова спона са Арсеналом, клубом чији је био члан. Компликована прича, имао је још годину дана уговора, Тобџије нису могле да га позајмљују, морао је да направи дефинитиван одговор. Да вам не причам цифру коју је Арсенал прво тражио. Међутим, нисмо одустајали, ризиковали смо чекајући ова појачања“,рекао је Саво Милошевић за Спортски Журнал.

Поред Арснала требало је наговорити и Асана.

„Боље да избегнем одговор на то питање. Не бих прича о себи, способностима. Када сам дошао имао сам тренерске минусе, међутим што се тиче психолошког и индивидуланог рада – у предности сам захваљујући годинама у Савезу“.

После сјаја у судару са Малатијом навијачи Партизана верују да је све спремно да црно-ели угрозе доминацију вечитог ривала. Конкретно питање је гласило: Шта клубу из Хумске недостаје да буде бољи од Звезде?

„Много рада“.

Онда је Милошевић понудио конкретнији одговор.

„Партизан нема подршку у оној мери као Звезда, у свим сегментима, почев од државе. Чињеница! То код мене не изазива фрустрацију, већ изазов. Комшије имају више навијача, људе у медијима, свуда су, по логици ствари, заступљенији. Више пута сам поновио – није ми циљ да победим лошу Звезду“.

Титула је дугорочан циљ, везан за мај ов године. Краткорочно у редовима српског освајача Купа морају да размишљају на који начин да понове партијуиз београдског дуела са Малатијом. Не сматра Милошевић да ће реванш ити формалност. Већ нешто сасвим друго.

„Реванш ће да буде пакао, морамо да одиграмо још боље него у Београду. Турско првенство ће да покаже какву екипу имају, сигурно могу 30 до 40 посто изнад овог. Наша је срећа што смо их затекли у овом стању, да су физички још у припреми“, јасан је тренер црно-белих.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар