Savo Milošević o dolasku Asana i Zvezdi...

Imaju veću podršku države! „Malatija može 40 posto bolje, naša je sreća što smo ih uhvatili u ovoj fazi“, poručio trener crno-belih.

Fudbal 11.08.2019 | 14:39
Savo Milošević o dolasku Asana i Zvezdi...
Osvajanjem Kupa Savo Milošević je pokazao da u njemu „čuči“ozbiljan trenerski potencijal, a dovođenjm Asana nekada sjajni napadač je demonstrirao da ima istančan osećaj da „nanjuši“ kapitalno pojačanje.

Insistirao je na dovođenju brzonogog Japanca – i pogodio pravo u centar mete. Pokazala je to utakmica sa Malatijom, koju je obeležio doskorašnji član Arsenala. O transferu koji je razgalio Grobare, ali i mnogim drugim temama mladi stručnjak je govorio u opšrinom intervju za Sportski Žurnal.

Za početak dotakao se „operacije Asano“ i kako je uopšte uspeo igračapod ugovorom sa Arsenalom da dovede u Beograd.

„Mogu da napišem knjigu! Do Japanca sam došao preko prijatelja zaposlenog u švajcarskoj agenciji, ozbiljnoj, čiji je on klijent. Ta njihova spona sa Arsenalom, klubom čiji je bio član. Komplikovana priča, imao je još godinu dana ugovora, Tobdžije nisu mogle da ga pozajmljuju, morao je da napravi definitivan odgovor. Da vam ne pričam cifru koju je Arsenal prvo tražio. Međutim, nismo odustajali, rizikovali smo čekajući ova pojačanja“,rekao je Savo Milošević za Sportski Žurnal.

Pored Arsnala trebalo je nagovoriti i Asana.

„Bolje da izbegnem odgovor na to pitanje. Ne bih priča o sebi, sposobnostima. Kada sam došao imao sam trenerske minuse, međutim što se tiče psihološkog i individulanog rada – u prednosti sam zahvaljujući godinama u Savezu“.

Posle sjaja u sudaru sa Malatijom navijači Partizana veruju da je sve spremno da crno-eli ugroze dominaciju večitog rivala. Konkretno pitanje je glasilo: Šta klubu iz Humske nedostaje da bude bolji od Zvezde?

„Mnogo rada“.

Onda je Milošević ponudio konkretniji odgovor.

„Partizan nema podršku u onoj meri kao Zvezda, u svim segmentima, počev od države. Činjenica! To kod mene ne izaziva frustraciju, već izazov. Komšije imaju više navijača, ljude u medijima, svuda su, po logici stvari, zastupljeniji. Više puta sam ponovio – nije mi cilj da pobedim lošu Zvezdu“.

Titula je dugoročan cilj, vezan za maj ov godine. Kratkoročno u redovima srpskog osvajača Kupa moraju da razmišljaju na koji način da ponove partijuiz beogradskog duela sa Malatijom. Ne smatra Milošević da će revanš iti formalnost. Već nešto sasvim drugo.

„Revanš će da bude pakao, moramo da odigramo još bolje nego u Beogradu. Tursko prvenstvo će da pokaže kakvu ekipu imaju, sigurno mogu 30 do 40 posto iznad ovog. Naša je sreća što smo ih zatekli u ovom stanju, da su fizički još u pripremi“, jasan je trener crno-belih.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar