Прича: Има дана за мегдана...

Припреме су још у пуном јеку, игра није на врхунском нивоу, али зар треба сумњати да ће бити када буде најважније?

Кошарка 11.08.2019 | 23:55
Прича: Има дана за мегдана...
Орлови се јесу мучили, победа над Литванијом у припремном мечу је ту (ако она уопште нешто значи), времена за уигравање има, а репрезентативци са Александром Ђорђевићем су пре свега имали феноменални лакмус папир који им је показао шта је добро, а шта треба поправити.

Србија је била боља од Литваније која јесте деловала пре свега физички затегнутије, али је на крају добро што су наши репрезентативци дошли до тријумфа, посебно у неизвесној завршници против физички јаког тима. Чисто да осете тврдог противника. Биће им лакше у наставку припрема, као и на такмичењу.

Игра није била врхунска, цео тим се окупио два дана пред Литванију па није било ни реално очекивати да буде. Било је финих потеза, београдска публика је видела асове попут Николе Јокића, БогданаБогдановића, Немање Бјелице, Бобија Марјановић  и осталих, а једини минус у целој причи је повреда Милоша Теодосића. 

Важно је да екипа што пре добије на хемији, да се играчи зближе додатно, да постану прави тим, а у правом тиму имена нису битна. Можда Драган Милосављевић и Владимир Лучић немају каријере попут ових НБА играча, али су управо су они апострофирани од стране Александра Ђорђевића као играчи који играју баш онако како је репрезентацији потребно да игра.

"Ово је прва утакмица да смо комплетни и да су сви играли и сигурно да то још није то. Видело се у игри да су се неки касније прикључили, али има још доста времена испред нас. Испред нас је битан период да се уиграмо битно је само да не буде повреда. Сјајна атмосфера, хвала публици за вечерас то нам много значи", истакао је Гаги Милосављевић.

Селектор Ђорђевић је желео да провера буде пре свега физички снажна. Раније је због тога бирана Француска, сада је Литванија. И био је то пун погодак.

"Репрезентација Литваније је позната по физичкој, грубој игри. Комплетирали смо се пре два дана, имали смо један заједнички тренинг и нисмо могли да очекујемо богзна какву игру нападачки и дефанзивно. Важно је да смо у тренуцима у којим нисмо бриљирали забележили победу”, истакао је Владимир Лучић.

На чему би рекао да највише треба да се ради. На уигравању?

"Треба да напредујемо и тактички и дефанзивно. Већи број нас јесте био заједно, али практично су се носиоци игре тек касније прикључили из већ познатих разлога. Треба времена да се уиграмо, неки играју НБА лигу што је другачија кошарка од ове, али надам се да ће бити све како треба када то буде најпотребније", закључио је Лучић.

Након тријумфа пред домаћом публиком у београдској арени, најефикаснији у нашој репрезентацији Богдан Богдановић рекао је да је победа најбитнија, с обзиром да је екипа одрадила само један или два тренинга заједно.

Иако је Србија победила сами играчи су се понашали као да су изгубили. Није ту било неког претераног задовољства због тријумфа, колико су били свесни неких ствари које морају да буду боље. Када сте екипа која је актуелни вицешампион Европе, света и Олимпијских игара, онда пуцате на највише.

И све осим савршеног није довољно добро. Зато су објашњавали играчи нашег националног тима шта је разлог за мало слабију игру. То је учинио и Богдан који полако намешта нишан.

"Ово је прва утакмица како смо комплетни, тек што смо одрадили један или два тренинга током јучерашњег и прекјучерашњег дана. Оно што је врло битно јесте да смо успели да победимо Литванију и морамо већ да заборавимо овај меч, да идемо даље. Треба да се што боље спремимо и на Светско првенство одемо уиграни и спремни, јер нас и тамо чекају велика искушења", изјавио је Богдан Богдановић после утакмице.

Припреме су још у пуном јеку, игра још није на врхунском нивоу, али зар треба сумњати да ће бити кад буде најважније?

Има дана за мегдана. Од 31. августа се рачуна и тада треба бити на врхунцу форме. Сада је још рано…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар