Priča: Ima dana za megdana...

Pripreme su još u punom jeku, igra nije na vrhunskom nivou, ali zar treba sumnjati da će biti kada bude najvažnije?

Košarka 11.08.2019 | 23:55
Priča: Ima dana za megdana...
Orlovi se jesu mučili, pobeda nad Litvanijom u pripremnom meču je tu (ako ona uopšte nešto znači), vremena za uigravanje ima, a reprezentativci sa Aleksandrom Đorđevićem su pre svega imali fenomenalni lakmus papir koji im je pokazao šta je dobro, a šta treba popraviti.

Srbija je bila bolja od Litvanije koja jeste delovala pre svega fizički zategnutije, ali je na kraju dobro što su naši reprezentativci došli do trijumfa, posebno u neizvesnoj završnici protiv fizički jakog tima. Čisto da osete tvrdog protivnika. Biće im lakše u nastavku priprema, kao i na takmičenju.

Igra nije bila vrhunska, ceo tim se okupio dva dana pred Litvaniju pa nije bilo ni realno očekivati da bude. Bilo je finih poteza, beogradska publika je videla asove poput Nikole Jokića, BogdanaBogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobija Marjanović  i ostalih, a jedini minus u celoj priči je povreda Miloša Teodosića. 

Važno je da ekipa što pre dobije na hemiji, da se igrači zbliže dodatno, da postanu pravi tim, a u pravom timu imena nisu bitna. Možda Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić nemaju karijere poput ovih NBA igrača, ali su upravo su oni apostrofirani od strane Aleksandra Đorđevića kao igrači koji igraju baš onako kako je reprezentaciji potrebno da igra.

"Ovo je prva utakmica da smo kompletni i da su svi igrali i sigurno da to još nije to. Videlo se u igri da su se neki kasnije priključili, ali ima još dosta vremena ispred nas. Ispred nas je bitan period da se uigramo bitno je samo da ne bude povreda. Sjajna atmosfera, hvala publici za večeras to nam mnogo znači", istakao je Gagi Milosavljević.

Selektor Đorđević je želeo da provera bude pre svega fizički snažna. Ranije je zbog toga birana Francuska, sada je Litvanija. I bio je to pun pogodak.

"Reprezentacija Litvanije je poznata po fizičkoj, gruboj igri. Kompletirali smo se pre dva dana, imali smo jedan zajednički trening i nismo mogli da očekujemo bogzna kakvu igru napadački i defanzivno. Važno je da smo u trenucima u kojim nismo briljirali zabeležili pobedu”, istakao je Vladimir Lučić.

Na čemu bi rekao da najviše treba da se radi. Na uigravanju?

"Treba da napredujemo i taktički i defanzivno. Veći broj nas jeste bio zajedno, ali praktično su se nosioci igre tek kasnije priključili iz već poznatih razloga. Treba vremena da se uigramo, neki igraju NBA ligu što je drugačija košarka od ove, ali nadam se da će biti sve kako treba kada to bude najpotrebnije", zaključio je Lučić.

Nakon trijumfa pred domaćom publikom u beogradskoj areni, najefikasniji u našoj reprezentaciji Bogdan Bogdanović rekao je da je pobeda najbitnija, s obzirom da je ekipa odradila samo jedan ili dva treninga zajedno.

Iako je Srbija pobedila sami igrači su se ponašali kao da su izgubili. Nije tu bilo nekog preteranog zadovoljstva zbog trijumfa, koliko su bili svesni nekih stvari koje moraju da budu bolje. Kada ste ekipa koja je aktuelni vicešampion Evrope, sveta i Olimpijskih igara, onda pucate na najviše.

I sve osim savršenog nije dovoljno dobro. Zato su objašnjavali igrači našeg nacionalnog tima šta je razlog za malo slabiju igru. To je učinio i Bogdan koji polako namešta nišan.

"Ovo je prva utakmica kako smo kompletni, tek što smo odradili jedan ili dva treninga tokom jučerašnjeg i prekjučerašnjeg dana. Ono što je vrlo bitno jeste da smo uspeli da pobedimo Litvaniju i moramo već da zaboravimo ovaj meč, da idemo dalje. Treba da se što bolje spremimo i na Svetsko prvenstvo odemo uigrani i spremni, jer nas i tamo čekaju velika iskušenja", izjavio je Bogdan Bogdanović posle utakmice.

Pripreme su još u punom jeku, igra još nije na vrhunskom nivou, ali zar treba sumnjati da će biti kad bude najvažnije?

Ima dana za megdana. Od 31. avgusta se računa i tada treba biti na vrhuncu forme. Sada je još rano…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar