Борјан одговорио Хрвату, Бартолецу...

Да нисте имали судију изгубили бисте утакмицу! Долазимо у Копенхаген да победимо! Чувар мреже црвено-белих мотивисан уочи најважније утакмице овог лета.

Фудбал 11.08.2019 | 17:21
Борјан одговорио Хрвату, Бартолецу...
Боаћи, Канга, Бен, Павков - Спарта, Краснодар, Салцбург, Ливерпул. Они који су постизали голове заувек остају забележени у меморији навијача, као хероји великих европских подвига. Али, успех Црвене звезде у претходне две сезоне нису обележили голови, већ организована дефанзива, која је пружала отпор многим квалитетнијим противницима и терала их на капитулацију. А онда када тај одбранбени бедем није давао жељене резултате - последњу наду чувао је Милан Борјан. Голман Црвене звезде у претходне две сезоне у европским квалификацијама често је предствљао одлучујући фактор на терену, па и пред најважније гостовање овог лета у Копенхагену велики део присталица српског шампиона се узда у његов квалитет и способност да буде најсигурнији онда када је притисак највећи.

Сјајних интервенција је био на претек, сваки успех има своје посебно место, али голман Црвене звезде издваја један меч изнад осталих.

„Најлепше је било против Краснодара, немогуће је описати ту емоцију. То је било нешто невероватно. Свака утакмица је лепа на свој начин, али су против Краснодара су емоције стварно биле невероватне“, поручио је Борјан.

Резултат из првог меча могао би да учини утакмицу отворенијом него што се очекује, па би ту управо чувари мреже могли да имају кључну улогу. Борјану је прошлог уторка извесно тешко пало то што је примио погодак из јединог шута противника у оквир гола и једанаестерца који је изазвао полемике после утакмице.

„Наравно да тешко падне када примиш такав гол. Целу утакмицу доминираш, немаш ниједан шут ка свом голу, а онда примиш погодак из пенала. Много тешко пада, али Боже мој, то је само био знак да морамо да будемо још јачи и да у уторак дамо свој максимум, пробамо да победимо и прођемо у плеј-оф за улазак у Лигу шампиона“.

рватски дефанзивац Карло Бартолец се својом изјавом, да Црвена звезда има квалитетне појединце у својим редовима као што су Марин и Бен, а да су остали просек, постарао да мотивација у табору екипе Владана Милојевића буде додатно увећана пред реванш.

„Не обраћам пажњу шта се пише по новинама, ми гледамо наша посла, да се припремимо на најбољи могући начин за ову утакмицу. На њима да коментаришу, свако има право да коментарише по новинама шта жели. Лепо је када Бартолец има такво мишљење, а ми ћемо да изађемо у уторак и покажемо ко смо. Показали смо и овде, они се нису ништа питали, да нису имали судију изгубили би утакмицу. Али, то је све фудбал, треба да изађемо у уторак, пробамо да победимо и прођемо даље“.

Нападачи Копенхагена су показали завидан квалитет. Млади Винд је доста дрско извео пенал и показао да нема никаквих проблема са самопоуздањем, а Ндоје је снажан и чврст, прави разбијач.

„Они су одлична екипа, имају добре појединце, Винду свака част за такво извођење пенала. Ретко ко би тако смео да изведе пенал на Маракани. Свака му част, треба имати велико самопоуздање и урадити тако нешто. Ндоје је феноменалан, јак, али видели сте да нам нису направили ниједну шансу. Е сад, никад се не зна, видећемо у уторак, ми ћемо да изађемо опет да се боримо“.

Копенхаген не одустаје од свог система, али важи за тим који далеко игра боље пред својим навијачима.

„Очекујем тешку утакмицу, мислим да ће они играти исто као и овде. Они тако играју сваку утакмицу, организована су екипа, која је дуго на окупу. Имају Солбакена који је такође дуже време у клубу и има своју филозофију. Надам се да ће изаћи исто као што су и овде, а ми треба да се припремимо и пробамо да постигнемо два гола и прођемо даље“.

Утакмица на Маракани је наговестила да и ова Звезда има ту страст и набој, који је био присутан и прошле године, када су елиминисани Спартак из Трнаве и Салцбург.

„Звезда увек иде на победу, Звезда је пре свега изнад свих нас. Ми морамо да гинемо за овај клуб, овај грб, јер Звезда је нешто посебно, то је неописиво и непроцењиво. Ови навијачи живе за тај клуб и ми морамо на терену да покажемо да живимо за то. После припрема је увек тешко, али полако улазимо у прави ритам, који ће нам донети жељене резултате“.

Голман црвено-белих је уверен да ће присталице српског шампиона пронаћи начин да у великом броју буду просутни на трибинама Паркен стадиона.

„Наши навијачи су увек уз нас, невероватни су, желео бих да их позовем у што већем броју тамо, јер су нам потребни. Верујем да хоће и да ће пронаћи начин да дођу до карата и да их буде у што већем броју како би славили са нама у уторак после утакмице“, поручио је Борјан.



Фудбалери Црвене звезде у понедељак рано ујутру путују за Копенхаген, а меч са данским шампионом заказан је за уторак од 20 часова.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар