Borjan odgovorio Hrvatu, Bartolecu...

Da niste imali sudiju izgubili biste utakmicu! Dolazimo u Kopenhagen da pobedimo! Čuvar mreže crveno-belih motivisan uoči najvažnije utakmice ovog leta.

Fudbal 11.08.2019 | 17:21
Borjan odgovorio Hrvatu, Bartolecu...
Boaći, Kanga, Ben, Pavkov - Sparta, Krasnodar, Salcburg, Liverpul. Oni koji su postizali golove zauvek ostaju zabeleženi u memoriji navijača, kao heroji velikih evropskih podviga. Ali, uspeh Crvene zvezde u prethodne dve sezone nisu obeležili golovi, već organizovana defanziva, koja je pružala otpor mnogim kvalitetnijim protivnicima i terala ih na kapitulaciju. A onda kada taj odbranbeni bedem nije davao željene rezultate - poslednju nadu čuvao je Milan Borjan. Golman Crvene zvezde u prethodne dve sezone u evropskim kvalifikacijama često je predstvljao odlučujući faktor na terenu, pa i pred najvažnije gostovanje ovog leta u Kopenhagenu veliki deo pristalica srpskog šampiona se uzda u njegov kvalitet i sposobnost da bude najsigurniji onda kada je pritisak najveći.

Sjajnih intervencija je bio na pretek, svaki uspeh ima svoje posebno mesto, ali golman Crvene zvezde izdvaja jedan meč iznad ostalih.

„Najlepše je bilo protiv Krasnodara, nemoguće je opisati tu emociju. To je bilo nešto neverovatno. Svaka utakmica je lepa na svoj način, ali su protiv Krasnodara su emocije stvarno bile neverovatne“, poručio je Borjan.

Rezultat iz prvog meča mogao bi da učini utakmicu otvorenijom nego što se očekuje, pa bi tu upravo čuvari mreže mogli da imaju ključnu ulogu. Borjanu je prošlog utorka izvesno teško palo to što je primio pogodak iz jedinog šuta protivnika u okvir gola i jedanaesterca koji je izazvao polemike posle utakmice.

„Naravno da teško padne kada primiš takav gol. Celu utakmicu dominiraš, nemaš nijedan šut ka svom golu, a onda primiš pogodak iz penala. Mnogo teško pada, ali Bože moj, to je samo bio znak da moramo da budemo još jači i da u utorak damo svoj maksimum, probamo da pobedimo i prođemo u plej-of za ulazak u Ligu šampiona“.

rvatski defanzivac Karlo Bartolec se svojom izjavom, da Crvena zvezda ima kvalitetne pojedince u svojim redovima kao što su Marin i Ben, a da su ostali prosek, postarao da motivacija u taboru ekipe Vladana Milojevića bude dodatno uvećana pred revanš.

„Ne obraćam pažnju šta se piše po novinama, mi gledamo naša posla, da se pripremimo na najbolji mogući način za ovu utakmicu. Na njima da komentarišu, svako ima pravo da komentariše po novinama šta želi. Lepo je kada Bartolec ima takvo mišljenje, a mi ćemo da izađemo u utorak i pokažemo ko smo. Pokazali smo i ovde, oni se nisu ništa pitali, da nisu imali sudiju izgubili bi utakmicu. Ali, to je sve fudbal, treba da izađemo u utorak, probamo da pobedimo i prođemo dalje“.

Napadači Kopenhagena su pokazali zavidan kvalitet. Mladi Vind je dosta drsko izveo penal i pokazao da nema nikakvih problema sa samopouzdanjem, a Ndoje je snažan i čvrst, pravi razbijač.

„Oni su odlična ekipa, imaju dobre pojedince, Vindu svaka čast za takvo izvođenje penala. Retko ko bi tako smeo da izvede penal na Marakani. Svaka mu čast, treba imati veliko samopouzdanje i uraditi tako nešto. Ndoje je fenomenalan, jak, ali videli ste da nam nisu napravili nijednu šansu. E sad, nikad se ne zna, videćemo u utorak, mi ćemo da izađemo opet da se borimo“.

Kopenhagen ne odustaje od svog sistema, ali važi za tim koji daleko igra bolje pred svojim navijačima.

„Očekujem tešku utakmicu, mislim da će oni igrati isto kao i ovde. Oni tako igraju svaku utakmicu, organizovana su ekipa, koja je dugo na okupu. Imaju Solbakena koji je takođe duže vreme u klubu i ima svoju filozofiju. Nadam se da će izaći isto kao što su i ovde, a mi treba da se pripremimo i probamo da postignemo dva gola i prođemo dalje“.

Utakmica na Marakani je nagovestila da i ova Zvezda ima tu strast i naboj, koji je bio prisutan i prošle godine, kada su eliminisani Spartak iz Trnave i Salcburg.

„Zvezda uvek ide na pobedu, Zvezda je pre svega iznad svih nas. Mi moramo da ginemo za ovaj klub, ovaj grb, jer Zvezda je nešto posebno, to je neopisivo i neprocenjivo. Ovi navijači žive za taj klub i mi moramo na terenu da pokažemo da živimo za to. Posle priprema je uvek teško, ali polako ulazimo u pravi ritam, koji će nam doneti željene rezultate“.

Golman crveno-belih je uveren da će pristalice srpskog šampiona pronaći način da u velikom broju budu prosutni na tribinama Parken stadiona.

„Naši navijači su uvek uz nas, neverovatni su, želeo bih da ih pozovem u što većem broju tamo, jer su nam potrebni. Verujem da hoće i da će pronaći način da dođu do karata i da ih bude u što većem broju kako bi slavili sa nama u utorak posle utakmice“, poručio je Borjan.



Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak rano ujutru putuju za Kopenhagen, a meč sa danskim šampionom zakazan je za utorak od 20 časova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar