Сале опомиње: Неки да схвате шта значи одбрана!

Селектор поново указао на пропуст свог тима у контролном мечу, с тим да је сада прецизније рекао на шта мисли.

Кошарка 11.08.2019 | 10:13
Сале опомиње: Неки да схвате шта значи одбрана!
Само два дана након што је комплетирала тим, репрезентација Србије одиграла је меч који је се само "на папиру" могао назвати такмичарским.

Према свему виђеном био је много више од тога!

После више од два сата борбе против старих ривала, Литванаца, екипа Александра Саше Ђорђевића победила је и обрадовала пуну београдску Штарк арену, на опроштају од главног града и Србије пред пут "орлова" у Литванију на наставак припрема и "реванш" утакмицу против истог ривала (понедељак).

Коментаришући вечерашњи дуел, селектор је рекао за ТВ Арена спорт...

"Верујте да сам ово прижељкивао. Ово нам треба. Нема више пријатељских утакмица у припремном периоду. Много је поноса у обе репрезентације, много титула, много медаља... Не постоје на овом нивоу пријатељске утакмице".

Потом је изрекао и критику на рачун стартера.

"Нисмо добро 'отворили' меч. Поново играмо у почетку без енергије, а не знам зашто чувамо енергију. Онда поново улази наша 'сецонд унит' (друга постава) и диже енергију и мења све. Морају играчи из прве петорке да схвате шта значи одбрана. Одбрамбено имамо проблем са неким високим играчима, нажалост. Видећемо како ћемо то да исправимо".

Такође, "Сале Национале" изрекао је и захвалност публици што је испунила дворану.

"Хвала им што су дошли у оволиком броју", додао је Ђорђевић.

Репрезентација Србије у недељу ујутру путује у Литванију, где ће бити до уторка, а затим ће од петка играти на Акрополис купу у Атини, након чега ће отићи у Кину.

Светско првенство почиње 31. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар