Sale opominje: Neki da shvate šta znači odbrana!

Selektor ponovo ukazao na propust svog tima u kontrolnom meču, s tim da je sada preciznije rekao na šta misli.

Košarka 11.08.2019 | 10:13
Sale opominje: Neki da shvate šta znači odbrana!
Samo dva dana nakon što je kompletirala tim, reprezentacija Srbije odigrala je meč koji je se samo "na papiru" mogao nazvati takmičarskim.

Prema svemu viđenom bio je mnogo više od toga!

Posle više od dva sata borbe protiv starih rivala, Litvanaca, ekipa Aleksandra Saše Đorđevića pobedila je i obradovala punu beogradsku Štark arenu, na oproštaju od glavnog grada i Srbije pred put "orlova" u Litvaniju na nastavak priprema i "revanš" utakmicu protiv istog rivala (ponedeljak).

Komentarišući večerašnji duel, selektor je rekao za TV Arena sport...

"Verujte da sam ovo priželjkivao. Ovo nam treba. Nema više prijateljskih utakmica u pripremnom periodu. Mnogo je ponosa u obe reprezentacije, mnogo titula, mnogo medalja... Ne postoje na ovom nivou prijateljske utakmice".

Potom je izrekao i kritiku na račun startera.

"Nismo dobro 'otvorili' meč. Ponovo igramo u početku bez energije, a ne znam zašto čuvamo energiju. Onda ponovo ulazi naša 'second unit' (druga postava) i diže energiju i menja sve. Moraju igrači iz prve petorke da shvate šta znači odbrana. Odbrambeno imamo problem sa nekim visokim igračima, nažalost. Videćemo kako ćemo to da ispravimo".

Takođe, "Sale Nacionale" izrekao je i zahvalnost publici što je ispunila dvoranu.

"Hvala im što su došli u ovolikom broju", dodao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije u nedelju ujutru putuje u Litvaniju, gde će biti do utorka, a zatim će od petka igrati na Akropolis kupu u Atini, nakon čega će otići u Kinu.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar