ПОР: Живот пише романе...

Требало је да буде на Шапекоенсеовом фаталном лету, сад нанео Порту први пораз на старту сезоне после 18 година! Лоуренси јунак Жил Висентеа!

Фудбал 10.08.2019 | 23:31
ПОР: Живот пише романе...
Није се десило још од 2001. године. Тад је последњи пут Порто изгубио на старту првенствене сезоне у Португалији. И нико није очекивао да ће позитиван тренд сада бити прекинут. Јер Змајеви су у шампионат ушли дуелом са повратником у елитни ранг такмичења Жил Висентеом. Можда баш и због тога, сензационалних 2:1 за домаћина у режији Лоуренсија.

Младо бразилско крило је у 60. минуту крунисало брзу контру поготком за 1:0, да би после изједначујућег гола Алекса Тељеса са пенала у 73. асистирало Божидару Крајеву, летњем појачању из Митјиланда, за испоставило се коначних 2:1.

Дан за памћење 23-годишњег фудбалера, који је био члан оне генерације бразилског Шапекоенсеа која је махом настрадала у авионској несрећи над Колумбијом. Срећом по њега, тада се тек пробијао у сениорски састав, а тренер У20 тима Шапекоенсеа је инсистирао да Лоуренси остане са младом екипом и суштински му тиме спасио живот. Тешко да је тих новембарских дана могао и да замисли ово вечерас.

Невероватан успеха екипе Витора Оливеире, познатом по томе што је успео да чак 10 пута уводи разне екипе у виши ранг такмичења. Углавном је додуше остајао без посла пре но што би се и привикао на прволигашки ритам, али Жил Висенте му је указао шансу и делује да би могло да му се исплати. Због тога су га у шали звали и – човек лифт.

Што се тиче Порта, какав шамар после победе на гостовању код Краснодара на старту квалификација за Лигу шампиона.

ПРИМЕИРА - 1. КОЛО:

Петак

Портимоненсе - Белененсеш 0:0

Субота

Санта Клара - Фамалисао 0:2 (0:1)
/Мартинез 5, Силва 75/

Жил Висенте - Порто 2:1 (0:0)
/Лоуренси 60, Крајев 77 – Тељес 73пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар