POR: Život piše romane...

Trebalo je da bude na Šapekoenseovom fatalnom letu, sad naneo Portu prvi poraz na startu sezone posle 18 godina! Lourensi junak Žil Visentea!

Fudbal 10.08.2019 | 23:31
POR: Život piše romane...
Nije se desilo još od 2001. godine. Tad je poslednji put Porto izgubio na startu prvenstvene sezone u Portugaliji. I niko nije očekivao da će pozitivan trend sada biti prekinut. Jer Zmajevi su u šampionat ušli duelom sa povratnikom u elitni rang takmičenja Žil Visenteom. Možda baš i zbog toga, senzacionalnih 2:1 za domaćina u režiji Lourensija.

Mlado brazilsko krilo je u 60. minutu krunisalo brzu kontru pogotkom za 1:0, da bi posle izjednačujućeg gola Aleksa Teljesa sa penala u 73. asistiralo Božidaru Krajevu, letnjem pojačanju iz Mitjilanda, za ispostavilo se konačnih 2:1.

Dan za pamćenje 23-godišnjeg fudbalera, koji je bio član one generacije brazilskog Šapekoensea koja je mahom nastradala u avionskoj nesreći nad Kolumbijom. Srećom po njega, tada se tek probijao u seniorski sastav, a trener U20 tima Šapekoensea je insistirao da Lourensi ostane sa mladom ekipom i suštinski mu time spasio život. Teško da je tih novembarskih dana mogao i da zamisli ovo večeras.

Neverovatan uspeha ekipe Vitora Oliveire, poznatom po tome što je uspeo da čak 10 puta uvodi razne ekipe u viši rang takmičenja. Uglavnom je doduše ostajao bez posla pre no što bi se i privikao na prvoligaški ritam, ali Žil Visente mu je ukazao šansu i deluje da bi moglo da mu se isplati. Zbog toga su ga u šali zvali i – čovek lift.

Što se tiče Porta, kakav šamar posle pobede na gostovanju kod Krasnodara na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

PRIMEIRA - 1. KOLO:

Petak

Portimonense - Belenenseš 0:0

Subota

Santa Klara - Famalisao 0:2 (0:1)
/Martinez 5, Silva 75/

Žil Visente - Porto 2:1 (0:0)
/Lourensi 60, Krajev 77 – Teljes 73pen/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar