БЕЛ: Шта ти је судбина?!

Јуче потписао уговор, данас дотукао шампиона Белгије! Јунак вечери у Белгији - Саидо Берахино.

Фудбал 10.08.2019 | 23:17
БЕЛ: Шта ти је судбина?!
Многе је у четвртак изненадила одлука Стоука да споразумно раскине уговор са Саидом Берахином. Много више од свега изненадио је избор новог клуба за некада најтраженијег фудбалера Премијер лиге, али то сада и није битно. Важно је оно што је некадашњи нападач ВБА извео за само 24 сата од промоције у дресу Зулте Варегема, а то је скалп шампиона Белгије.

За разлику од рецимо Ђованија Ло Селса који данас није био у саставу Тотенхема иако је истог дана као и Берахино комплетирао трансфер, нови нападач Варегема је изашао на терен од првог минута у окршају са шампионом Белгије Генком и предводио свој тим до изненађујуће победе од 2:0 у гостима.

Тријумфа који је Берахино украсио поготком у 78. минуту и показао да ће му промена средине можда пријати у покушају да се врати у модерне фудбалске токове. За то свакако има времена тек су му 26. Репрезентативац Бурундија (рођен у Енглеској) био је један од најбољих на терену и побринуо се са саиграчима за наставак мизерне серије белгијског шампиона на старту сезоне.

Док се Генк мучи, Бриж само увећава разлику на табели. Великан са стадиона Јан Брејдел стигао је и до треће победе у првенству и то на гостовању против Остендеа од 2:0. Поново се у стрелеце уписао сјајни новајлија из италијанске Серије Б Давид Окуреке што ће додатно орасположити фанове плаво-црних који су фантастично отворили нову сезону.  

БЕЛГИЈА 1 - 3. коло

Петак

Андерлехт - Мехелен 0:0

Субота

Остенде - Клуб Бриж 0:2 (0:0)
/Окереке 72, Тау 82/

Еупен - Васланд Беверен 1:1 (4,40)
/Тојокава 55 - Бадибанга 28/

Серкл Бриж - Кортрајк 1:3 (1:0)
/Сади 18 - Ајагун 49, Бруген 55, Каге 90/

Генк - Зулте Варегем 0:2 (0:1)
/Бјордал 6, Берахино 78/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар