BEL: Šta ti je sudbina?!

Juče potpisao ugovor, danas dotukao šampiona Belgije! Junak večeri u Belgiji - Saido Berahino.

Fudbal 10.08.2019 | 23:17
BEL: Šta ti je sudbina?!
Mnoge je u četvrtak iznenadila odluka Stouka da sporazumno raskine ugovor sa Saidom Berahinom. Mnogo više od svega iznenadio je izbor novog kluba za nekada najtraženijeg fudbalera Premijer lige, ali to sada i nije bitno. Važno je ono što je nekadašnji napadač VBA izveo za samo 24 sata od promocije u dresu Zulte Varegema, a to je skalp šampiona Belgije.

Za razliku od recimo Đovanija Lo Selsa koji danas nije bio u sastavu Totenhema iako je istog dana kao i Berahino kompletirao transfer, novi napadač Varegema je izašao na teren od prvog minuta u okršaju sa šampionom Belgije Genkom i predvodio svoj tim do iznenađujuće pobede od 2:0 u gostima.

Trijumfa koji je Berahino ukrasio pogotkom u 78. minutu i pokazao da će mu promena sredine možda prijati u pokušaju da se vrati u moderne fudbalske tokove. Za to svakako ima vremena tek su mu 26. Reprezentativac Burundija (rođen u Engleskoj) bio je jedan od najboljih na terenu i pobrinuo se sa saigračima za nastavak mizerne serije belgijskog šampiona na startu sezone.

Dok se Genk muči, Briž samo uvećava razliku na tabeli. Velikan sa stadiona Jan Brejdel stigao je i do treće pobede u prvenstvu i to na gostovanju protiv Ostendea od 2:0. Ponovo se u strelece upisao sjajni novajlija iz italijanske Serije B David Okureke što će dodatno oraspoložiti fanove plavo-crnih koji su fantastično otvorili novu sezonu.  

BELGIJA 1 - 3. kolo

Petak

Anderleht - Mehelen 0:0

Subota

Ostende - Klub Briž 0:2 (0:0)
/Okereke 72, Tau 82/

Eupen - Vasland Beveren 1:1 (4,40)
/Tojokava 55 - Badibanga 28/

Serkl Briž - Kortrajk 1:3 (1:0)
/Sadi 18 - Ajagun 49, Brugen 55, Kage 90/

Genk - Zulte Varegem 0:2 (0:1)
/Bjordal 6, Berahino 78/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar